З якого віку треба звертатись до незнайомої людини на «Ви»? Відповідь вас здивує

Пояснення мовознавця

Мовознавці нагадали особливості української мови та пояснили, як правильно вживати «Ви» під час діалогу. Нюанси пояснив мовознавець та викладач Олександр Авраменко 

За його словами, займенник «Ви» з великої літери слід писати у певних випадках. Ба більше, існує певний «вік», з якого до незнайомців можна звертатися на «Ви».

Спеціалісти з етикету спілкування, як пояснює Авраменко, рекомендують звертатися на «Ви» до чужих дітей віком від 14 до 16 років.

Водночас писати займенник «Ви» з великої літери варто, якщо ви шанобливо звертаєтеся до людини. Разом з тим, це правило має певні винятки.

Помилковим написанням «ви» з великої букви вважатиметься, якщо ви звертаєтеся до двох або більше осіб.

«З великої літери »ви" пишеться лише за шанобливого звертання до однієї особи й не будь-де, а лише в ділових документах або у вітальних листівках, а також у запрошеннях чи ділових листах.

 

Помилковим є написання «ви» з великої літери, коли звертаємося до двох чи більшої кількості осіб", - резюмував Авраменко. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень