З вірою у Бога і «під носом» СБУ на Рівненщині «зеки» працювали на Росію (ФОТО)

Були спільники і на волі

СБУ ліквідувала злочинну організацію в одній із виправних колоній на Рівненщині, яких координували «злодії у законі» з Росії. Отримуючи вказівки «злодіїв у законі», учасники схеми у в’язниці на Рівненщині налагодили наркотрафік.

За даними слідства, очолював угруповання кримінальний авторитет, який відбуває покарання за вбивство та нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

 

У кримінальних колах його вважали «смотрящим» за цією спецустановою.

 

Зловмисник створив на території виправної колонії злочинну організацію, яка постачала та збувала ув’язненим наркотики. До складу банди входили як засуджені, так і жителі Рівненської, Волинської, Київської та Донецької областей.

«Смотрящий» контролював наповнення «общака» від збуту наркотиків, азартних ігор та інших видів протиправної діяльності. Частину грошей він відправляв «злодіям у законі» з РФ.

Спільники зловмисників, які були на волі, фасували та маскували наркотичні засоби серед продуктів та відправляли поштою до колонії.

 

Ще одним способом постачання наркотиків був так званий метод «перекидів» - перекидали пакунки з «товаром» через захисні спорудження колонії.

Правоохоронці задокументували 13 епізодів вчинення злочинної діяльності угрупованням. Під час проведення обшуків у виправній установі та за місцями проживання фігурантів кримінального провадження співробітниками спецслужби вилучено наркотичні засоби, «чорнову» бухгалтерію, грошові кошти, засоби зв’язку та інші речові докази, які підтверджують злочинну діяльність.

На підставі отриманих доказів організатору та сімом його спільникам повідомлено про підозру залежно від участі кожного у злочинній діяльності за створення злочинної організації, участь у ній та за збут наркотичних засобів.

Зауважимо, під час затримання у камері «смотрящого» ув'язнені дивилися фільм російського виробництва.

 

Деякі актори, які знімалися у стрічці, наприклад, Юрій Стоянов, потрапили до списку «Миротворця» через відвідування окупованого Криму.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень