«Раніше були сліди від сечі»: з під'їзду будинку Рівного зробили картинну галерею (ФОТО)

І зупинятися на цьому не збираються

Картинами на стінах під'їзду свого будинку похвалилася у соцмережі фейсбук працівниця Рівненського ЦНАПу Ірина Смірнова.

Це 10-поверхівка на вулиці Чорновола, 40 у Рівному.

Жінка розповіла Радіо ТРЕК, що ініціатором такого оформлення стін став член їхнього ОСББ Павло Дмитришин. Саме він знайшов для цього художниць. 

– Я прихильник гасла: «Давайте змінювати країну зі свого під'їзду і не чекати для цього на приїзд Президента».

 

А ще вважаю, що моя квартира починається з під'їзду, і можна все максимально самому робити, щоб жити в будинку було комфортніше, - пояснив цю свою ініціативу Павло Дмитришин. 

Він каже, що коли 7 років тому вселився у цей будинок, то у під'їзді було так брудно, що сміття сипалося з поверхів, а на стінах були сліди від сечі.

Це чоловіку страшенно не подобалося. Тож він вирішив сам за власний кошт щось міняти: прибирати, фарбувати стіни, встановлювати відеокамери. 

– А потім у чаті ОСББ писав сусідам: «Я витратив на встановлення відеокамери 3 тис. грн. Хто хоче - може скластися на неї».

 

І сусіди відгукувалися: з 30 квартир 10 здавали кошти. Так і робилися усі перетворення, - розповів Павло Дмитришин.

Так жителі будинку змінили вхід до під'їзду

Згодом прийшла ідея створити у під'їзді родзинку міста - картинну галерею. 

– Я звернувся до власниці і викладачки студії «Євро-Арт» Ані Вітрук і вона надала свої роботи. Я допоміг придбати рамки для них.

 

Ще робіт мало. Але через місяць їх буде більше. Плануємо, що на кожному поверсі має бути по 40 картин.   

На цьому зупинятися не збираються. З під'їзду №2 жителі будинку хочуть зробити фотогалерею, а у під'їзді №3 - виставку текстильних робіт.

А ось інших жителів міста побачити їхні перетворення запрошують не раніше, ніж через місяць, коли картинна галерея буде заповнена на всіх поверхах під'їзду.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень