З листопада в Україні розпочнуть відключати електроенергію: важливе попередження

Навіть попри відсутність обстрілів

Вже у листопаді в Україні можуть розпочатися планові відключення світла. І це навіть, якщо росія не завдаватиме ракетних обстрілів чи атак дронами. Про це розповів народний депутат Сергій Нагорняк.

За його словами, це пов’язано із дефіцитом генерації повідомляє Телеграф.

- Завдяки тому, що сьогодні залишається сонячна погода, нас рятують сонячні панелі. Сонячні електростанції дають генерацію, і нам це дає можливість не тільки забезпечувати себе, а навіть в денні години експортувати електроенергію в Європу.

 

В нічний час теж, внаслідок того, що ми мало споживаємо, у нас є деякий профіцит, — зазначив Нагорняк.

Депутат також додав, що з великою ймовірністю з середини листопада ми матимемо дефіцит електрики. Його не можна буде перекрити навіть імпортом. І це навіть за відсутності обстрілів.

Він також наголосив, що обстріли в Україні очікують по балансуючим потужностями.

Якщо обстрілюватимуть підстанції Укренерго і енергетики не будуть швидко встигати їх лагодити, то існує навіть ймовірність локальних блекаутів. Я думаю, що мова буде саме про локальні блекаути, регіональні відключення там, де будуть прильоти.

 

Вже є розуміння, як намагатися вберегти всю загальну українську енергосистему від загального блекауту. Але локальні можуть бути, і з великою ймовірністю потрібно до цього готуватися, — зазначив співрозмовник.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень