З квітня в Україні у півтора раза зросте оплата суспільно корисних робіт

Йдеться про фінансування роботи «Армії відновлення»

З 1 квітня збільшиться зарплата працівників, які залучені до суспільно-корисних робіт у «Армії відновлення». Виплати збільшать у 1,5 раза.

Зараз ця сума складає 10650 гривень, а з 1 квітня становитиме 12 тисяч гривень.

На які саме роботи залучають працівників, залежить від регіону де їх проводять. Це визначають органи місцевого самоврядування. Працівники укладають угоду, де встановлено чіткі строки початку виконання робіт та їх завершення.

«Армію відновлення» запровадили в Україні у 2022 році. Йдеться про тимчасове залучення безробітних до виконання суспільно корисних робіт, в тому числі до відбудови. Список робіт є доволі широким. Йдеться зокрема й про розбір завалів та відбудову житла, яке було пошкоджене чи повністю зруйноване російськими окупантами. Також можна укласти договір на роботу, пов’язану з гуманітарною допомогою (завантаження, доставлення, розвантаження) або для заготівлі деревини на військові потреби чи для цивільного населення.

До слова у центрах зайнятості цей вид роботи пропонують у тому випадку, коли немає змоги їй знайти роботу за спеціальністю.

Джерело: pmg.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень