З чого насправді роблять білий цукор - правда, яку знають не всі

Небагато хто знає, з чого його виробляють і як він потрапляє на наші столи

Основна сировина для цукру в Україні — цукровий буряк. У спекотних країнах використовують цукрову тростину, пише видання «Главред»

Процес виробництва:

  1. Буряк миють і подрібнюють, виділяючи цукровий розчин.
  2. Розчин очищають, знебарвлюють і обробляють, після чого кристалізується цукор-пісок.
  3. Побічні продукти (патока, меласа, жом) використовують для корму, дріжджів, етанолу та кондитерки — виробництво майже безвідходне.

Хімічно цукор (сахароза) складається з глюкози та фруктози. Під час гідролізу він розщеплюється на ці складові.

В Україні середній рівень споживання цукру — 2,8 кг на місяць (≈93 г на день), тоді як МОЗ радить не більше 30 г. Для порівняння: американці їдять 126 г на день, німці — 103 г.

Рекомендації експертів:

  • обмежити цукор-пісок;
  • їсти до 200 г фруктів на день;
  • варення — не більше 2 ч. л. на день.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень