З 2014 року воює проти України: Ким виявився диверсант, якого затримали в Рівному

Він мав підірвати важливі транспортні об’єкти

У Рівному затримали чоловіка, який працював на росію.

Ним виявився пенсіонер Леонід Глушаков. Він нині перебуває в СІЗО.

Проти України чоловік воював ще з 2014-го на боці так званої ДНР.

Я в боевых не участвовал. Попалось так, что был при комендатуре города Донецка, охраняли большое начальство, почти полгода, – каже диверсант.

Та перевірка СБУ свідчить про інше. Пенсіонер Глушаков насправді – досвідчений бойовик. Воював у терористичних загонах «Оплот» і «Хан». Входив до агентурного Апарату російської воєнної розвідки.

З початком великої війни – повернувся в Україну з Євросоюзу. Кілька місяців воював на Запорізькому та Херсонському напрямках. Потім Глушаков знову виїхав за кордон – через росію. А вже в лютому цього року – агент отримав нове завдання від «куратора». В українському тилу – підірвати два ключові транспортні об’єкти, аби зірвати постачання західної зброї.

Общались, мол, надо помочь. У вас такой возраст, что в армию никуда не возьмут. А вот здесь можете помочь, вот я и приехал, – пригадав засуджений.

Пенсіонер ходив містом та шукав важливі транспортні шляхи. Однак головне своє завдання – закласти дистанційну вибухівку – Глушаков провалив.

Після затримання іноземець свою вину визнав повністю. Вироком Рівненського міського суду злочинця засудили до 10 років ув’язнення з конфіскацією свого майна, – поділився начальник слідчого управління СБУ у Рівненській області Юрій Негреба.

Джерело:  «Ми – Україна» 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень