Ювелірні прикраси – світ бажань та фантазій

Та деякі поради щодо ювелірного етикету

Сучасний споживач отримав справжній карт-бланш в тому, що стосується можливості підбирати й купувати різні аксесуари, виготовлені з коштовних металів та дорогоцінного каміння.

В минулі часи доступ до красивих коштовних речей був обмежений і ювелірні прикраси позиціювалися як щось особливе, доступне тільки обраним. Наразі ситуація змінилася на користь покупців і навіть споживачі зі скромним бюджетом мають можливість придбати красиву прикрасу представлену в колекції відомого бренду. Вибір величезний і не загубитися в цій феєрії металів, каміння, форм, типу огранування, розмірів і стилістичних рішень допоможуть консультанти Злато, які точно знають що в тренді, а що взагалі ніколи не вийде з моди. Так, ювелірна класика існує, як і ювелірна мода. І це варто пам’ятати, якщо ви вирішили придбати прикрасу. До речі, саме ювелірні прикраси - це ще й чудова ідея для подарунка. Безпрограшний варіант, який сподобається всім і завжди.

Види, особливості та варіації

Перерахувати всі теперішні види ювелірних прикрас дуже складно. Деякі з них, як, наприклад, діадеми, купують нечасто і це не дивно, бо не так багато нагод у сучасних споживачів одягти діадему. Хіба що ви з королівської родини або вас частенько запрошують на дуже урочисті події.

Частіше купують сережки, персні, обручки, каблучки, браслети, ланцюжки, запонки, булавки для краваток, кулони, ладанки. Дуже великий вибір прикрас і відрізняються вони:

  • Призначенням (способом носіння);
  • Металом, який використаний для їх виготовлення (золото, срібло, платина);
  • Декоративним оформленням (за допомогою спеціального покриття, діамантового гранування, коштовного каміння, емалі, кераміки, міксу сплавів);
  • Формою;
  • Розмірами.

До речі, призначення - це не тільки про те, як саме буде носитися прикраса (на пальці, на зап’ясті, на шиї), а і ким.

Тобто мануфактури пропонують колекції для жінок, чоловіків, дітей. Існують суто жіночі ювелірні вироби, але доступні й універсальні аксесуари. Адже сучасна мода стала дуже демократичною і нікого не дивує - ні панянка з брутально-масивним браслетом на руці, ні джентльмен з сережкою у вусі. Популярністю користуються і дитячі серії, бо це чудовий подарунок на день народження, хрестини чи день Ангела.

Якщо мова про форму, тут майже не існує обмежень. Плоскі та випуклі (об’ємні), круглі та квадратні, овальні та ромбоподібний, з чіткими лініями та плавними округлими формами – всі варіації на всі смаки. Те саме можна сказати й про розміри. Ювелірні прикраси можуть бути як маленькими, так і масивними, тоненькими, як павутинка, чи виконаними з використанням великих елементів.

Відрізняються прикраси ювелірні й ціновим діапазоном. Мануфактури пропонують колекції:

  1. Бюджетні;
  2. В середньому сегменті;
  3. Дорогі;
  4. Ексклюзивно-преміальні.

Все залежить від виділеного бюджету та побажання покупця. Головне, жодних обмежень. Але, обираючи ювелірні прикраси, варто пам’ятати про етикет або кілька правил, згідно з якими:

  • Не варто носити аксесуар дуже коштовний з незвичайним дизайном чи дуже масивний на кожен день;
  • Не варто одягати багато прикрас одночасно. Хіба ви досконало володієте всіма секретами поєднання аксесуарів;
  • Не варто міксувати прикраси ювелірні, виконані з різних металів чи в різній стилістиці.

Головне правило носіння ювелірних прикрас – гармонія. Бо аксесуар має вписуватися в загальний образ, бути доречним і до ситуації, а також до віку та статусу людини.

Виробники пропонують дуже різноманітні колекції, що допомагає підібрати красиву річ, яка підходить конкретно вам. Безперечно, покупка ювелірної прикраси - то не подія на все життя. Адже демократичні ціни та великий асортимент дають змогу купувати прикраси досить часто, підбираючи їх під різні наряди чи ситуації. Експерти Zlato підкажуть вам, як не загубитися в цьому всесвіті краси, вишуканості та елегантності й зробити вдале придбання, а може й не одне.

на правах реклами

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень