Юрист пояснила, яке покарання «світить» за неявку у військкомат після проходження ВЛК

Все, що відбувається до проходження ВЛК і все, що буде після - це дві великі різниці щодо відповідальності

Фото з сайту Мілітарний

Якщо військовозобов'язаному чоловікові належним чином вручили повістку, то він має з'явитись у ТЦК у назначений час, інакше йому загрожує штраф у кілька тисяч гривень. А от за неявку у військкомат після проходження ВЛК передбачено значно суворіше покарання.

Про це пише РБК-Україна із посиланням на публікацію адвокатського бюро «Пані в законі» у You Tube.

Яке покарання загрожує чоловікам за неявку в ТЦК після проходження ВЛК

Все, що відбувається до проходження ВЛК і все, що буде після - це дві великі різниці щодо відповідальності.

 

Бо до того, як громадянин не пройшов ВЛК і його визнали придатним до військової служби, він зазвичай отримує повістки про уточнення даних, або повістки для проходження комісії.

 

І тут, зазвичай, можна говорити про адміністративну відповідальність за неявку у ТЦК, - говорить адвокат Кристина Очкур.

Але якщо ви вже пройшли ВЛК і вас визнали придатними до військової служби, у вас нема підстав для відстрочки і вас повідомили належним чином про те, що ви маєте з'явитись на відправку до військової частини, тоді можуть сформувати обвинувальний акт, бо ви ухиляєтесь від служби.

— При такій ситуації людині загрожує покарання від 3 до 5 років позбавлення волі.

 

Тому для себе зрозумійте, що після ВЛК і визнання вас придатним до служби, вже є ризик кримінальної відповідальності, а не адміністративної, - додає юрист.

Нагадаємо, що неявка в Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) за повісткою тягне адміністративну відповідальність - штраф від 3,4 до 5,1 тисячі гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень