Йому назавжди залишиться 30: У Рівному попрощалися з Героєм (ФОТО)

Він загинув 19 грудня біля Бахмута

На майдані Незалежності у Рівному сьогодні, 14 січня, віддали останню шану захиснику Івану Клімчуку. 30-річний старший солдат загинув 19 грудня на Донеччині неподалік Бахмута під час штурмових дій противника.

Іван Клімчук

Він народився у Рівному. Навчався у 19 школі.

Змалечку був надзвичайно добрим та ласкавим — дитина-подарунок, - пригадує мама Героя Тетяна.

Іван любив біологію, історію, багато читав. Навіть з дитинства чимало часу проводив саме з книжкою.

— Він вчив історію своєї країни, бо ж досі ми того не знали, нам не розказували. А він все намагався знати. Мої батьки депортовані з Польщі, то Іван дуже цікавився, як то все відбувалося, розпитував. Надзвичайно допитлива дитина, - продовжує мама.

Після школи Іван продовжив вивчати історію у МЕГУ, закінчив виш магістром історії, хотів писати наукові роботи. Але після закінчення університету пішов служити в армію. Він був дуже патріотично налаштований. Навіть думки не було, щоб не йти в армію. Його батько пройшов Афганістан, рідня пережила депортацію — він не міг інакше.

Служив у Києві, його відібрали, аби читав лекції про історію України, він тим дуже пишався.

Останній час працював охоронцем в Епіцентрі. Коли ж почалося повномасштабне вторгнення – пішов добровольцем. Кілька разів викликали до військкомату, але врешті повертався додому.

Та зрештою таки вирушив у гарячі точки. Служив на Херсонщині, Запоріжжі.

— Іван казав коротко «Тримаємося до останнього, б’ємося за Україну, ворога не допустимо». Він так загорівся військовою справою, що мріяв бути військовим істориком, - розповідає дружина Героя Ольга.

Востаннє син зателефонував матері на Миколи, привітав зі святом.

— А потім як грім серед ясного неба «Мабуть ви мені більше і не подзвоните». Відтоді мені якось неспокійно, так важко, передчуття недобре.

 

А вже за кілька днів сказали, що Івана більше немає.

Вічна Слава Герою!

Джерело: Рівненська міська рада

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень