Його статура вражає: українець став найсильнішою людиною планети. Вперше після Вірастюка (ФОТО/ВІДЕО)

24-річний киянин Олексій Новіков став наймолодшими атлетом у світі, який здобув цей титул

[media=205771]

Українець здобув найпрестижніший титул найсильнішої людини на планеті вперше відтоді, як ним володів Василь Вірастюк (2004 і 2007 роки).

Змагання на здобуття титулу відбулися у Брейдентоні, Флорида, США.

Про це повідомляє The World’s Strongest Man у Facebook.

Після п’яти виснажливих днів боротьби з собою, опонентами, штормом в американській Флориді та складнощами пандемії Олексій виборов найпрестижніший трофей світового стронгмена.

Майже всі змагання світового стронгмена  були скасовані через пандемію, але World Strongest Man 2020 таки провели, хоч і відтермінували на 6 місяців.

Для Новікова виступ на WSM-2020 був другим у кар’єрі: у 2019 році він дебютував на змаганнях, але не зміг вийти у фінал.

 

З другої спроби Олексій став чемпіоном.

Спочатку Новіков пройшов груповий етап змагань, кваліфікувався у десятку найсильніших (у фінал). Уже безпосередньо у фіналі, який складався з шести вправ, українець виявився найстабільнішим учасником: не опустився жодного разу нижче п’ятого місця.

А в одній із дисциплін Олексій Новіков встановив світовий рекорд: у вправі з підняття штанги українець зміг підняти 537,5 кг.

Другу й третю сходинку на п’єдесталі посіли Том Столтман та Жан-Франсуа Карон.

Більше вражаючих відео за участю найсильнішої людини планети, Олексія Новікова, Ви можете переглянути на сторінці The World’s Strongest Man.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень