Їх не повинно бути на кухні: Експерти назвали найбільш небезпечні «здорові» продукти
Чи корисні мюслі?
Сьогодні через велику кількість інформації, багато людей плутаються і помилково називають здоровою їжею небезпечну їжу.
Наприклад, варто позбутися від рисових хлібців. Через велику кількість в них простих вуглеводів хлібці мають занадто високий глікемічний індекс.
Це означає, що організм швидко відчує приплив енергії, проте вже через годину знову з’явиться відчуття голоду. В результаті людина ризикує набрати зайву вагу через постійне переїдання.
У “чорний список” також потрапила випічка, у складі якої є трансжири, кукурудзяний сироп і цукор.
Трансжири, які відносяться до гідрогенізованих або частково гідрогенізованих масел, підвищують рівень “поганого” холестерину і знижують рівень хорошого, збільшуючи ризик серцевого нападу та інсульту. Продуктові мережі або пекарі досить часто використовують такі жири, щоб продовжити термін зберігання своєї «свіжої» випічки.
Ще одним шкідливим продуктом виявилося соєве молоко.
Незважаючи на поширене переконання його величезної користі для здоров’я, фахівці уникають вживання цього напою. Соя імітує естроген і активує його рецептори в організмі. Є багато інших і більш здорових альтернатив соєвому молоку, наприклад, мигдальне. У нього немає таких побічних ефектів.
Крім цього, медики закликали перестати їсти мюслі. Це - один з головних ошуканців здорового харчування. Навіть невелика чашка мюслі містить майже 600 калорій, 30 грамів жиру і 24 грами цукру.
У списку шкідливих продуктів також виявилося “дієтичне” перероблене м’ясо, газована вода, солодкі соки, яйця, кетчуп, кукурудзяні пластівці, шоколадна паста і консервовані овочі.
Радіо Трек: НОВИНИ