Їх давали не всім: ці прізвища раніше давали лише найрозумнішим українцям

У вас точно є знайомі з таким прізвищем

Прізвища надавали пращурам українців залежно від їхнього характеру, зовнішності, професії та навіть розумових здібностей. Зокрема, найрозумніших називали Головач, Головко та Мудрик. Про свідчать дані з генеалогічного ресурсу «Рідні».

  • Прізвище Головко є найпоширенішим з цих трьох та посідає 124 місце. Його мають 18 019 громадян України. Особливо воно популярне у Запорізькій області, у Києві, Дніпрі та Харкові.
  • Прізвище Головач найчастіше зустрічається на Буковині, у Києві та у Рівненської області. За поширенням воно посідає 802 місце, а його носіїв налічується 3 211 людей.
  • Прізвище Мудрик дуже поширене на заході України, особливо на Галичині, тоді як на сході та заході майже не зустрічається. За поширенням займає 1 278 місце. Його носять 3 211 українців.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень