Їх це не обходить: освітянка пояснила, чому відмінники з України мають гірші оцінки за кордоном

Зокрема, у португальських школах

Фото ілюстративне

Головне завдання вчителів у Португалії – навчання школярів. Натомість, чи змогли засвоїти знання учні, педагогів не обходить.

На цьому наголосила засновниця української школи ім. Тараса Шевченка у Португалії Наталія Борисенкова в інтервʼю OBOZ.UA.

З цієї причини школярі-відмінники з України нерідко мають гірші оцінки в іноземній школі. 

В Україні звикли, що вчитель не тільки викладає і намагається навчити, а й виховує, тобто нерозривно поєднуються два процеси – навчальний і виховний. У португальських школах нема виховного процесу, їхнє головне завдання – тільки викласти предмет. А вже чи сприйняла його дитина, чи ні, їх абсолютно не обходить, –  розповідає педагогиня. 

Наталія Борисенкова

За словами Борисенкової, педагоги в Португалії не намагаються зрозуміти причину проблем у навчанні. 

Дуже боляче, коли наші школярі-відмінники, яких ми завжди хвалимо, у португальській школі можуть мати нижчі оцінки з деяких предметів лише через те, що дитина інтровертна або соромиться, або недостатньо володіє португальською мовою і не може показати свої знання. Вчитель навіть не намагається достукатися, щоб зрозуміти причину, – ділиться освітянка. 

Наталія Борисенкова додає, що нерідко вчителі думають, що дитина просто не знає мови й тому не відповідає на уроках. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень