Європа - найбільш мирний регіон у світі. Поки

Впродовж минулого року кількість жертв збройних конфліктів в усьому світі була найвищою за останні 25 років, а кількість біженців досягла максимуму з часів Другої світової війни, свідчать дані Глобального індексу миролюбності (Global Peace Index).

Різке зростання насильства в світі відбувається в першу чергу через конфлікти на Близькому Сході. Найнебезпечнішою країною для проживання визнали Сирію, за нею йдуть Південний Судан, Ірак, Афганістан і Сомалі.

За даними Global Peace Index, кількість терористичних нападів за минулий рік також стала рекордною за весь час спостережень, велика частина атак сталася в п'яти країнах: в Сирії, Іраку, Нігерії, Афганістані і Пакистані.

Європа залишається найбільш мирним регіоном на планеті, однак фахівці зазначають, що за останні п'ять років кількість терористичних атак в європейських країнах різко зросла.

Україна нині на 156 місці, тобто у рейтингу падіння вона друга після Ємену, який за 2015 рік опустився на 158 сходинку. Також у п'ятірці країн, де показник "миролюбності" впав найсильніше, Туреччина на 145-му, Лівія на 154-му, Бахрейн – на 132 місці. Найбільший підйом у "рейтингу миролюбності" продемонстрували: Панама (49 місце), Таїланд (125), Шрі-Ланка (97), Південна Африка (126) і Мавританія (123 місце).

Найбільш безпечними країнами виявилися Австрія, Ісландія, Данія та Португалія. США на 103 сходинці, Великобританія - 47-ма.

При складанні рейтингу враховуються 23 фактори, до яких входять як внутрішні - наприклад, рівень насильства і злочинності в країні, так і зовнішні - в тому числі відносини з сусідніми країнами і рівень військових витрат.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень