Європа мітингує - хто за, хто проти мігрантів

У Польщі, Чехії та Словаччини пройшли антиісламістські акції, у Німеччині, Англії, Іспанії, Швейцарії, Угорщини - на підтримку

Тисячі людей в різних містах Європи цими вихідними прийняли участь в акціях на підтримку біженців. Акції пройшли в Лісабоні, в Лондоні, Мадриді, Гельсінкі, Стокгольмі, Будапешті, Гамбурзі, Женеві. А ось в Братиславі та Празі на порівняно небагатолюдних акціях протестували проти напливу мігрантів. У Варшаві пройшло дві акції - одна в підтримку, одна - антиісламістська, проти мігрантів.

У Лондоні несли плакати, що засуджують небажання британської влади відкривати кордони для мігрантів. Активісти кричали: "Ганьба тобі, Девід Кемерон". У Копенгагені акція була дуже багатолюдною - на вулиці вийшло близько 30 тис. осіб, в Гамбурзі демонстрація зібрала близько 7,5 тис. учасників.

Також на вулиці європейських міст вийшли і противники прийняття біженців. У Варшаві зібралося близько 5000 чоловік, що скандували антиісламістські гасла. Схожі акції пройшли в Братиславі, де на протест прийшли 1,5 тис. осіб, і Празі, де мітингувало близько 800 активістів.

Нагадаємо, в останні тижні проблема мігрантів у Європі набула найбільших масштабів з часів Другої світової. За оцінками ООН, тільки через Середземне море до Європи в 2015-2016 роках близько 850 тис. біженців. Тисячі людей тікають від конфліктів з країн Близького Сходу і намагаються перетнути Угорщину на шляху до Німеччини і Австрії.Мільйон людей у ​​Сирії будуть змушені покинути свої будинки до кінця року, якщо війна в цій країні продовжиться.

Сьогодні, міністри юстиції та внутрішніх справ країн Євросоюзу зберуться на позачергову зустріч через міграційну кризу в Європі. Під час зустрічі урядовці заслухають звіти низки установ ООН та ЄС із останньою інформацією щодо міграційних потоків. Саме на основі вказаної інформації далі будуть вестися переговори. Також міністри заслухають презентації Європейської комісії нової пропозиції щодо міграції.
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень