«Є супротив». У Рівненській центральній міській лікарні просять благодійні внески

Адже гроші ще не ходять за пацієнтами

У Рівненській центральній міській лікарні змушені брати благодійні внески з пацієнтів, які прибувають з області та інших міст. Про це заявив головний лікар медичного закладу Євген Кучерук:

Зважаючи на те, що міська лікарня виконує функцію обласної лікарні. Ми отримали практично ліцензію по третинному рівню. До нас ринулися жителі області. Пробуємо брати благодійний внесок. Кілька тижнів тому почали брати 500 гривень з мешканців області та інших областей.

За словами медика, нині третина пацієнтів в стаціонарі - не з Рівного. За минулий рік у медзакладі пролікувалися 27 тисяч пацієнтів, з яких 8 тисяч – люди з Рівненської області та інших регіонів.

Ніхто нічого не дає протягом 10 років з обласного бюджету за своїх пацієнтів. Ми воюємо, просимо, ситуація досить складна – практично Корнин, всі прийшли до нас і підписали угоди з нашими сімейними лікарями. 7,5 тисяч – це щось робиться неймовірне, збільшується кількість людей, ми ще не підійшли до цієї системи, коли гроші ходять за пацієнтом. І нас просто роздягають. Ну, ви можете уявити, що ми зробили 405 рентгенографій за добу.

Ми привезли серйозне обладнання з-за кордону, і воно ще трохи простоїть і все.

Євген Кучерук - головний лікар Рівненської міської лікарні. Чоловіку вдається знаходити інвесторів для ремонтів відділень лікарні. На території лікарні є теплиця з овочами для потреб кухні. Керівник ЦМЛ всіляко шукає способи підтримки медзакладу та джерел

Оскільки в лікарні ледь вистачає грошей та обладнання на лікування рівнян, у медзакладі вирішили компенсувати нестачу коштів шляхом благодійних внесків. Відповідно до фінансового плану міської лікарні, коштом таких внесків у цьому році медзаклад запланував отримати близько 600 тисяч гривень.

На бюджетній комісії чиновники Рівного вирішили звернутися до обласної ради, аби там виділили з обласного бюджету дотацію на пацієнтів з Рівненщини.

За словами Кучерука, з області міській лікарні дають лише медобладнання, однак:

Треба чітко розуміти, що обладнанням зарплату, харчування і медикаменти не компенсуєш.

Євген Кучерук говорить, що проблема зникне після того, як для вторинної та третинної медицини запрацює система – гроші ходять за пацієнтом. Для вторинки та первинки ця система запрацює з наступного року.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень