Є грішок у кожного! Лікар розказав, де українці «чіпляють» коронавірус

При цьому ризик заразитися на вулиці мінімальний

ФОТО mikropragmata.lifo.gr

Найвищий ризик підхопити хворобу у місцях скупчення людей. Ще навесні медики попереджали – у місцях, де одночасно перебуває 50 осіб, є один заражений. Нині восени очевидно що на 50 осіб буде значно більше хворих.

Днями завідувач Чортківського міськміжрайонного відділу ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» Микола Михайлюк спілкувався з журналістами «Тернопільської Липи», й розповів де нині українці найчастіше заражаються коронавірусом.

Як на мене, то найбільшу загрозу становлять все ж таки великі застілля – дні народження, хрестини чи весілля. Тоді збирається велика кількість гостей, і мало хто з них дотримується маскового режиму. Бувало, що після гучних святкувань ми мали спалахи захворювання. Тому за можливості варто перенести такі заходи, або ж святкувати у вузькому колі.

Ще однією загрозою є громадський транспорт, точніше правила поведінки у ньому. Останнім часом спостерігаємо переповнені автобуси, в яких їдуть пасажири без масок. Саме за таких умов неабияк зростає ризик захворіти, бо люди перебувають у закритому приміщенні на невеликій відстані один від одного.

Я не закликаю повністю відмовитися від користування маршрутками, але за можливості раджу ходити пішки.

Якщо проїзду у громадському транспорті не уникнути, тоді краще дочекатися автобуса із малою кількістю пасажирів і в обов’язковому порядку вдягнути маску, — каже Микола Михайлюк.

А от панікували найбільше люди починають, коли дізнаються, що захворів хтось із сусідів. У таких випадках починається дезінфекція під’їздів й потужне прибирання:

Спочатку ми активно практикували дезінфекцію багатоквартирних будинків, та і зараз за потреби виїжджаємо. Але в таких заходах ефективності дуже мало і їх дія недовготривала. Якщо у квартирі багатоповерхівки є хворий на коронавірус, то панікувати не варто.

Вологе прибирання під’їзду, протирання поручнів та дверних ручок потрібне, але воно важливе і без коронавірусу. Замість того, щоб якось виявляти агресію чи невдоволення щодо хворих, краще запропонувати допомогу у покупці продуктів чи ліків, - каже Михайлюк

Усе інтерв'ю з лікарем тут

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень