Яким буде курс долара в Україні на початку літа: прогноз експертів

«В найближчі місяць-півтора в Україні не буде стрімких курсових коливань» (с)

фото ілюстративне

У травні курси валют в Україні почали стабілізуватися.

Однак, чи зміниться така стабільність на початку літа, розповіла головна економістка Офісу ефективного регулювання BRDO Юлія Корнєєва, виданню РБК-Україна.

В найближчі місяць-півтора в Україні не буде стрімких курсових коливань. Літній період на валютному ринку гривня повинна пройти без потрясінь.

 

За умови, що вартість нафти і газу не буде демонструвати стрімкий висхідний тренд, доларове вираження значної частини українського імпорту, а на енергетичний імпорт припадає близько 20%, буде значно менше аналогічних показників 2019 року, що сприятиме поліпшенню платіжного балансу, - розповіла Юлія Корнєєва.

фото ілюстративне

Втім, за словами експертки, є фактори, які можуть спровокувати коливання на ринку валют ближче до осені:

Це очікуване зменшення надходжень від транзиту газу, зниження валютних надходжень від грошових переказів трудових мігрантів, негативна кон'юнктура на сировинних ринках для основних експортних позицій України на тлі поширення COVID-19 і розгортання кризи, зниження потоків капіталу на ринки країн, що обумовлено прогнозованою рецесією світової економіки, буде обмежувати можливості уряду залучати кошти на зовнішніх ринках, необхідні для покриття виплат по державному боргу, що в цілому буде створювати додаткові ризики, наслідки яких на динаміці курсу гривні особливо відчутні будуть восени, - пояснила експертка.

Також фінансова експертка Галина Хейло зазначила, що курс валют сильно не змінюватиметься  протягом найближчих тижнів. Про це розповів і незалежний експерт, кандидат економічних наук Олександр Хмелевський. Він спрогнозував, що в найближчий місяць курс долара коливатиметься від 26,5 до 27,5 грн/ $.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень