Яких порушників найчастіше штрафують інспектори Уктрансбезпеки на Рівненщині

Та де працюють інспектори

Інспектори обласного управління Укртрансбезпеки працюють на трасі Київ-Чоп вже другий тиждень. Щоправда, лише у певних місцях, зокрема там, де є майданчики для зважування великогабаритної техніки.

Так, наприклад, за тиждень перед Великоднем на дорогах Рівненщини спіймали 32 авто з перевищенням вагових та габаритних параметрів. Перевізників оштрафували на кілька тисяч євро.

Розмір штрафів розраховують за спеціальною формулою фахівці обласного управління Укртрансбезпеки.

Найбільше порушників зупиняють на трасі «Київ-Чоп», та мова не йде про міжнародні перевезення, а про міжрегіональні. Пояснює ситуацію заступник начальника обласного управління Укртрансбезпеки Тарас Наконечний:

По Рівненській області актуальні ситуації, коли перевантаженими їдуть автомобілі з кар’єрів. Це ті, що везуть щебінь. В основному це напрямок Сарн. Нині діють обмеження по повній масі транспортних засобів – це 40 тонн для звичайних вантажівок, а для контейнеровозів – 44 тонни. А з кар'єрів часто їздять по 50 тонн. Ну  і часто трапляються авто, які перевантажені не по загальній масі. Все більше авто виявляємо, які перевантажені по осям, там неправильно розміщений вантаж. І ті, й інші фактично розбивають дороги.

Тарас Наконечний зауважив, що і ті, й інші порушення на Рівненщині нині виявляють інспектори, які працюють на двох мобільних габаритно-вагових комплексах. Ще один, третій комплекс, нині на ремонті. Втім, його інспектори проводять рейдові перевірки, і часто виявляють серйозні порушення у документах.

В обласному управлінні Укртрансбезпеки пояснили, що складають графіки перевірок. Інспекторів найчастіше можна побачити на трасі «Київ-Чоп». До слова, в управлінні сподіваються, що Служба автодоріг області якнайшвидше побудує нові майданчики для зважування, і це дасть можливість перевіряти більше великогабаритного транспорту.

Стеж за нашими новинами у  Telegram

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень