Яку сіль варто використовувати при готуванні

Важливе питання

Яку сіль краще використовувати для того, щоб варити макарони? А якою солити салати? Чи є різниця? Всупереч поширеним помилковим думкам, їжа без солі - не завжди корисне рішення для організму. 

Спочатку кілька основ: всі солі створені природним шляхом - в скелях і водоймах - але не всі вони однакові.

Звичайна кухонна сіль видобувається, розмелюється, очищається і збагачується йодом чи іншими інгредієнтами.

Але є нюанси: смак кухонної солі дуже різкий, а йод перебиває мінеральний смак.

Сіль отримує первинний смак завдяки хлориду натрію, основному з'єднанню, яке присутнє у всіх типах солі. Тонкі аромати морських солей, які можуть бути описані як солоні, металеві або землисті, походять від мінералів. Чим більше мікроелементів, тим менше хлориду натрію, тому морські солі на смак менш солоні, ніж кухонна і кошерна солі.

Як і чим солити їжу - справа особистого смаку, тому в рецептах часто пишуть про "щіпку". Але сіль важлива. І не тільки кількість.

Універсальна морська сіль

Її виготовляють або шляхом нагріванням солоної води в трубах і ваннах, або випаровуванням просто неба. Використання: цей вид солі трохи дорожчий за звичайну, тому нею не варто солити воду для каш або макаронів. Також її не потрібно використовувати в рецептах солодкої випічки.

Кухонна сіль

Це звичайна сіль, якою користуються в будь-якому будинку. Дрібні зерна розчиняються швидше, ніж більшість великих солей, що може бути величезною перевагою в приготуванні. Використання: де завгодно - але вона досить солона, тому використовувати її потрібно в невеликих кількостях.

Кам'яна сіль

Ця менш "чиста" і поширена сіль, яку зазвичай використовують при обсмажуванні.

Сіль Малдон

Виготовляють цю сіль за особливою технологією в Англії. Сіль Малдон буквально тане в роті і на гарячій їжі, на відміну від будь-якої іншої солі, залишає після себе приємний аромат. Її не так просто знайти в магазині і коштує вона не дешево, але розкриває смак страви по-особливому. Використання: краще рішення для будь-якої смаженої страви (навіть картоплі і яєчні).

Кошерна сіль

Популярний продукт серед американців. І неспроста - кошерна сіль ідеально підкреслює смак страв і використовується так само широко, як і харчова. Тільки ця ще і кошерна. Використання: ідеально підходить для маринадів, для копчення і заготівлі м'яса, а також для салатів.

Джерело - lady.tochka.net

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Теги: сіль
Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень