Яку пенсію отримають українці з середньою зарплатою: названо суму

Середня пенсія в Україні зросла за останні три місяці приблизно на 73 грн

Українці зі середньою заробітньою платнею можуть розраховувати на пенсію, розмір якої становитиме всього 5 401,5 грн. На таку виплату можна претендувати з 35 роками стажу. 

Про це йдеться в публікації OBOZ.UA.

В Україні пенсія залежить від двох факторів: стажу та зарплати. Чим вища офіційна зарплата і більший стаж, тим більшою буде майбутня виплата. 

Пенсію українцям рахують по формулі: середня зарплата за три останні роки помножити на співвідношення власної зарплати до середньої, на стаж в роках та на 1%. Отримана сума - розмір майбутньої пенсії. 

— Середня пенсія в Україні зросла за останні три місяці приблизно на 73 грн, до 5816 грн. У січні 2024-го українці в середньому отримували 5385 грн.

 

Якщо ж рахувати зміну розміру пенсії за весь час повномасштабної війни, то виплати зросли з 3991 до 5816 грн.

 

Йдеться саме про середній показник, - вказано в повідомленні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень