Якщо повернуть податки: на скільки подорожчає пальне в Україні?

Автомобілісти помітять. Як і ті, хто користується громадським транспортом

В Україні можуть поновити скасоване у березні оподаткування пального з метою запобігання зростанню цін. Однак після цього частина пального все одно здорожчає. Свій прогноз щодо вартості пального після того зробив експерт, директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн.

Нагадаємо, на початку війни акцизні збори на моторні палива були скасовані, а податок на додану вартість знижено з 20 до 7%. Тоді чиновники пояснювали, що це дозволило зменшити ціни на АЗС – аж на 10 грн на кожному літрі.

Зараз же хочуть збалансувати акцизи на бензин, дизель та автогаз, щоб збалансувати інтереси держави і споживачів, зазначив експерт.

За його даними, наразі рівень акцизу на бензин в 4 рази (!) перевищує податок на автогаз і в 2 рази (!) - на ДП. Підняття акцизів на один рівень на скраплений газ та бензин жодним чином не загрожуватиме позиціям першого.

За підрахунками експерта, якщо орієнтуватися на збереження чинної роздрібної вартості бензину і дизеля, то його забезпечить уніфікований акциз за ставкою 100€ за 1000 л (відповідно 85€ на автогаз).

Мовляв, підвищиться тільки вартість скрапленого газу до 33,7 грн/л (наразі це 27,5 грн).

 

У разі уніфікації ставки на бензин та дизпалива у розмірі 200 євро (170€ на газ), бензин здорожчає до 55 грн/л (зараз - 51 грн), а на ДП з нинішніх 55 грн ціна підійметься до 58-ми.

Експерт додав, що хоч автогаз і здорожчає, оданк збереже попереднє ефективне співвідношення із бензином.

Джерело: Zn.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені документи у Рівному: пропонують винагороду

Вчора у районі автовокзалу близько 8 ранку були загублені документи. Тих, хто знайшов, просять повернути за винагороду. Ліщук Руслан Романович - 0 (67) 408 57 66

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Більше оголошень