Якими грошима не можна подавати милостиню, щоб не накликати бідність: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

У наших пращурів існувало правило, що не можна давати милостиню грішми, отриманими на здачу після покупки хліба або солі.

Також не варто віддавати милостиню жебракам грошима, які отримали у цей день. Гроші мають переночувати вдома і тільки тоді із них виділяють частину на благодійність.

Вважається, що молода незаміжня дівчина не повинна подавати милостиню. Віддаючи гроші жебракам, вона може роздати свою удачу і позбутися сімейного щастя в майбутньому.

Наші предки вважали, що подавати потрібно купюри і монети, на яких є одиниці та нулі. Не можна подавати парну монету – 2 грн, її дають тільки на церкву.

Здавна люди вважали, що подавати милостиню  можна, якщо жебраки сидять:

  • біля входу в храм, біля каплиці, біля святих місць;
  • біля входу на базар;

Існувало у пращурів правило: дається завжди на виході, а на вході - нічого.

Старались не подавати милостиню тим, хто сидить на перехрестях, біля кладовищ чи лікарень. Вірили пращури, що разом із грошима можна віддати своє здоров'я.

З обережністю давали милостиню молодим людям. Існувало повір'я, що це може відібрати здоров'я, життєву силу та гроші.

Милостиню подавали правою рукою, а щоб не перетягнути на себе нещастя від жебрака, не передавали гроші йому в руки, а клали їх на землю, в баночку або шапку. 

Даючи гроші жебраку, обов'язково про себе промовляли: «Не збідніє рука, що дає». При цьому важливо не торкатися жебрака!

Існувала прикмета, що у середу потрібно подати милостиню п'яти нужденним, заздалегідь підготувавши монетки від розміну однієї паперової купюри. Це притягне багатство та успіх.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень