Якими грошима не можна подавати милостиню, щоб не накликати бідність: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

У наших пращурів існувало правило, що не можна давати милостиню грішми, отриманими на здачу після покупки хліба або солі.

Також не варто віддавати милостиню жебракам грошима, які отримали у цей день. Гроші мають переночувати вдома і тільки тоді із них виділяють частину на благодійність.

Вважається, що молода незаміжня дівчина не повинна подавати милостиню. Віддаючи гроші жебракам, вона може роздати свою удачу і позбутися сімейного щастя в майбутньому.

Наші предки вважали, що подавати потрібно купюри і монети, на яких є одиниці та нулі. Не можна подавати парну монету – 2 грн, її дають тільки на церкву.

Здавна люди вважали, що подавати милостиню  можна, якщо жебраки сидять:

  • біля входу в храм, біля каплиці, біля святих місць;
  • біля входу на базар;

Існувало у пращурів правило: дається завжди на виході, а на вході - нічого.

Старались не подавати милостиню тим, хто сидить на перехрестях, біля кладовищ чи лікарень. Вірили пращури, що разом із грошима можна віддати своє здоров'я.

З обережністю давали милостиню молодим людям. Існувало повір'я, що це може відібрати здоров'я, життєву силу та гроші.

Милостиню подавали правою рукою, а щоб не перетягнути на себе нещастя від жебрака, не передавали гроші йому в руки, а клали їх на землю, в баночку або шапку. 

Даючи гроші жебраку, обов'язково про себе промовляли: «Не збідніє рука, що дає». При цьому важливо не торкатися жебрака!

Існувала прикмета, що у середу потрібно подати милостиню п'яти нужденним, заздалегідь підготувавши монетки від розміну однієї паперової купюри. Це притягне багатство та успіх.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень