Які вакансії з’являться в Україні навесні

Попри постійний попит на представників сфери торгівлі, з’являються й нові тренди

В Україні зменшується кількість осіб, які працюють офіційно.

Як повідомляє Державна служба статистики, кількість штатних працівників у січні 2021 року зменшилася на 2,5% проти грудня – до 7,07 млн людей. У грудні налічувалося 7,26 млн найманих працівників, а рік тому, у січні 2020-го, майже 7,5 млн.

Найпомітніше зменшилася кількість працівників у сфері творчості, мистецтва та розваг – на 17,4%, у порівнянні з груднем. Також суттєво скоротилося число працівників сфери освіти (-15,6%), мистецтва, спорту, розваг і відпочинку (-15%), працівників бібліотек, архівів, музеїв та інших закладів культури (-11,5%), - повідомляє Радіо Трек з посиланням на «Сьогодні»

Натомість кількість працівників зростає  у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування, у січні на 13,1%, у будівництві – на 5,8%, у торгівлі – на 2,7%.

 

Традиційно на весні більшає працівників у сільському господарстві та будівництві.

Крім того, в Україні постійний попит на фахівців з продажу. Йдеться про продавців та менеджерів з продажу. А з настанням тепла й сезону городини зросте кількість пропозицій для торговців на ринку.

Попри  пандемію і потребу в медичних кадрах, за минулий рік кількість працівників медичної сфери зменшилася. Наприклад, у першій половині 2020-го середньооблікова чисельність працівників сфери охорони здоров'я зменшилася майже на 41 тис. людей – з 777,6 тис. співробітників у січні до 736,8 тис. у червні.

У другій половині року темпи скорочення чисельності персоналу значно сповільнилися: з липня по грудень кількість медиків скоротилося менше ніж на 2 тисячі осіб.

Зокрема, за даними Кабміну, за минулий рік звільнилися 5000 лікарів тих профілів, які допомагають у лікуванні COVID-19. А поповнився цей сегмент тільки тисячею медиків. Отже, на сьогодні дефіцит кадрів становить близько 4000 людей.

І наостанок щодо професійного розвитку, актуальні вакансії можна переглянути на сайті Jooble 

З 2021 року з'явилася тенденція до розширення штату медперсоналу. Тільки за січень у цій сфері стало майже на 3000 працівників більше. І, за спостереженням експертів, нині додалося вакансій для медиків.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень