Які місця Рівного найбільш небезпечні за рівнем шуму

Дослідження на цю тему провели працівники Рівненського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я

Вони виміряли шум у 50 точках Рівного на різних транспортних маршрутах. І скрізь виявили перевищення його рівня.

Детальніше розповідає завідувач лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних явищ обласного лабораторного центру МОЗ Дмитро Полюхович:

За результатами досліджень було виявлено перевищення в усіх випадках. Перевищення було від 2 до 14 децибел.

 

Вулицями з найбільшим акустичним дискомфортом є Київська, Данила Галицького, Соборна, Грушевського.

 

Шум впливає на стан організму: порушується сон, внаслідок цього виникає дратівливість, підвищується артеріальний тиск. І це не тільки нервова система може страждати, а й ендокринна.  

За словами Дмитра Полюховича, коли людина перебуває у зоні дії підвищеного рівня шуму 3-10 і більше років, стан її здоров’я погіршується.

Для зменшення рівня шуму, каже завлабораторією, потрібно зменшувати у місті кількість автотранспорту та знижувати його швидкість руху, міняти транспорт на новіший, який є менш шумним, садити дерева та кущі вздовж доріг.

Закликаю рівнян проявляти активну громадянську позицію і вимагати від влади запровадження заходів для зниження рівня шуму від транспорту. 

Якщо будинок розташований у місці сильного шуму, допоможуть вікна з низькою шумопроникністю. Також краще тоді з дому якомога частіше виїжджати на відпочинок на природі.

Працівники лабораторного центру створили інтерактивну карту Рівного, на якій можна подивитися рівень шуму у різних місцях міста. Для цього досить натиснути  на значок автомобіля у конкретній точці, і праворуч відкриється інформація про рівень шуму у цьому місці, і кількість автотранспорту, яка проїжджає тут за півгодини. 

Карту можна переглянути тут.

  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень