Які спеції підходять для чаю: цікаві і надзвичайні добавки
Поради та рекомендації
Додавати добавки до чаю почали ще у давньому Китаї. Там посилювали смак як чорних, так і зелених чаїв. У чорного чаю, в порівнянні з зеленим, смак і аромат набагато більш чітко виражений. Тож перебити його чимось непросто.
Що можна додати в чай:
корінь імбиру — загострює аромат і робить легкий солодкуватий смак, дає тепловий ефект, бореться з бактеріями, прибирає запалення і жене піт;
кориця — надає терпко-солодкуватий смак, невелику в'язкість, утеплює, прискорює обмін речовин, зміцнює серце і судини;
м'ята — додає ментоловий аромат і соковитий смак, ефірні олії — зміцнюють здатність організму боротися з вірусами, знімають головний біль і виводять шкідливі речовини з тіла;
липа — має міцний солодкувато-медовий аромат і допомагає боротися із застудою та кашлем;
Ще досить поширені добавки в чай – гвоздика, базилік, аніс, кардамон, коріандр, сушені бутони кущової троянди, фенхель, мускатний горіх, мелений перець тощо.
Кому які добавки підходять?
- Корицю рекомендують сипати в чай людям, які хворіють на ГРВІ та грип.
- Аніс швидко перезапускає систему травлення і знімає шлункові спазми.
- М'ята корисна для роботи головного мозку, допомагає полегшити головні болі.
- Мускатний горіх вбиває бактерії і допомагає при запаленнях.
- Імбир хороший для посилення імунітету і під час схуднення.
- Кардамон знімає запалення, допомагає як антисептичний засіб і хороший для відхаркування.
- Червоний перець виводить токсини з організму і прискорює метаболізм.
- Ваніль вирівнює фон гормонів, прибирає напругу і покращує лібідо у чоловіків.
- Гвоздика покращує роботу кишкового тракту, а також хороша при отиті і захворюваннях.
Джерело: glavred
Радіо Трек: НОВИНИ