Які симптоми штаму «омікрон» фіксують у хворих на COVID-19

Лікарі здивовані перебігом хвороби

Новий штам коронавірусу, який тільки нещодавно отримав назву «омікрон» викликає незвичні симптоми. Але при цьому вони є доволі легкими, пише The Daily Telegraph.

Лікарка з Преторії (ПАР) Анжелік Кутзе, яка працює з ковідними пацієнтами пише, що до неї звертаються різні молоді пацієнти (різної етнічної приналежності та соціального статусу), й жаліються на неймовірну втому.

При цьому ніхто з них не відчував втрату нюху чи смаку. Єдине що їх змучило звернутися до лікаря – це втома. Лікарка навела приклад з 6 річною дитиною,  у якої був сильно прискорений пульс і підвищена температура.

Їх симптоми дуже сильно відрізнялися від того, з чим я мала справу раніше, і були дуже легкими, - розповіла вона.

Так, наприклад цілим сім’ям тести підтверджують COVID-19, але єдине на що нарікають такі пацієнти – це відчуття втоми, виснаження.

 Анжелік Кутзе одна з перших лікарів у ПАР яка попередила владу про новий штам корона вірусу. Наразі випадки «омікрону» досліджують у Чехії та Німеччині.

За матеріалами РБК - Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень