Які країни ЄС пропонують працівникам найнижчі зарплати

В країнах ЄС мінімальна заробітна плата може коливатися від 399 до 2 508 євро

Наразі найвищі заробітні плати зафіксовані у Люксембурзі – «мінімалка» тут становить майже 2000 євро.

В Бельгії цей показник дорівнює 1501,82 євро, в Нідерландах майже такий же – 1501,80 євро.

У Німеччині працівники отримують мінімум 1473,00 євро, а в Ірландії – 1461, 85 євро, у Франції – 1457,52 євро, а у Британії – 1378,87 євро.

Середнє значення демонструє Словенія, яка обігнала низку країн, що постраждали від кризи, зокрема Іспанію, Грецію та Португалію, а також країни колишнього соціалістичного блоку. Сьогодні мінімальна заробітна плата громадян Словенії становить 790,73 євро.

В Іспанії цей показник 756,70 євро, Греції – 683 євро, Португалії – 589 євро, Польщі – 409,53 євро, Чорногорії – 288 євро, Сербії – 235 євро.

Водночас дві країни з найнижчою «мінімалкою» в Євросоюзі – це Румунія та Болгарія, де дохід дорівнює 217,50 євро і 184,07 євро відповідно.

 

Які професії в Європі мають найбільший попит?

Згідно з останнім звітом Європейського управління праці, в ході якого проаналізували 27 країн ЄС, а також Норвегію та Швейцарію, найбільш затребуваними є фахівці для роботи у галузях програмного забезпечення, охорони здоров'я, будівництва та інженерії.

З приблизно 400 визначених професій 38 були оцінені як такі, що мають масовий дефіцит. 15 вакансій зі списку пов'язані з будівництвом. Найбільша кількість країн вказала затребуваними професії муляра, тесляра та столяра.

Популярні також оператори машин, а також будівельники, інженери-будівельники. Мають попит і зварювальники, монтувальники металевих конструкцій й монтажники.

У списку також представлені популярні професії в галузі програмного забезпечення, як-от розробники додатків, системні аналітики, розробники та аналітики програмного забезпечення та програм.

Важливе місце займає сектор охорони здоров'я. Практично в кожній країні гостро потрібні лікарі загальної практики та вузькі спеціалісти (хірурги, кардіохірурги, неврологи), медсестри, психологи, фізіотерапевти та фельдшери.

У галузі гостинності найбільш затребуваними є кухарі, офіціанти, пекарі, кондитери.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень