Яке прізвище найпоширеніше в Україні: найбільше його носіїв і в Німеччині

А ще — у Швейцарії

В Україні найбільше українців носять прізвище Мельник, наразі налічується 107 878 носіїв. Про це повідомляє генеалогічна спільнота «Рідні».

За даними ресурсу, найбільше Мельників проживає в Києві - 6587, Вінниці - 2385, Львові - 2265, Харкові - 1423.

  • Рекордсменами з найбільш компактного проживання Мельників є Рожнятівський район Івано-Франківської області - 1139 носіїв, Сарненський район на Рівненщині - 976 носіїв, Калуський район Івано-Франківської області - 911 носіїв, Кам'янець-Подільський район на Хмельниччині - 693 носії та інші.

Прізвище Мельник походить від назви ремесла - так називали власника млина або того, хто працює в млині.

Однак це прізвище найпоширеніше не тільки в Україні - найбільше Мельників проживає в Німеччині та Швейцарії, там воно звучить як Мюллер (Muller).

На п'ятому місці за поширеністю це прізвище в Австрії, а у США - на 7-му (Miller).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень