Яке місце в авто для пасажирів – найнебезпечніше?

А яке – найбільш безпечне?

Вважається, що при ДТП в найбільшій безпеці буде пасажир, який сидить за кріслом водія.

Мовляв, під час лобового зіткнення водій інстинктивно намагається відвести себе від удару та різко повертає, підставляючи під удар пасажира, що сидить поруч. Тому найменший ризик травмуватися у пасажира, що сидить за водієм.

Однак це правило не стосується задніх бокових ударів.

Крім того, американські вчені впевнені, що найнижчі шанси отримати травму у пасажирів, які сидять на задньому сидінні посередині.

Краш-тести й аналіз багатьох аварій доводять, що...

Саме середнє заднє місце на 80% безпечніше у порівнянні з переднім пасажирським місцем та місцем водія. Також це місце на 25% безпечніше, ніж місця на задньому сидінні зліва та справа.

Так, під час удару ззаду всю силу удару бере на себе багажник, а при лобовому зіткненні – моторний відсік та місця водія й пасажира. Також перед пасажиром, що сидить ззаду посередині, є доволі великий простір, на відміну від двох інших пасажирів ззаду, які можуть зазнати травм при ударі об водійське чи переднє пасажирське крісло.

Яке місце в автомобілі – найбільш небезпечне? 

Найнебезпечніше місце в авто – крісло водія. На нього у випадку ДТП припадає максимальна сила удару. Сильний удар припадає і на пасажира, який сидить збоку від водія, особливо при лобовому зіткненні.

Джерело: Online.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень