Реакція людини на щеплення залежить від групи крові. Кому не пощастило?

Лікарі зазвичай попереджають, що реакція на вакцину - індивідуальна. Але науковці виявили закономірність

Перша група крові 

Першу групу крові вважають найдавнішою, а власників цієї групи називають нащадками мисливців. Вони не боялися ні дощу, ні вітру, ні небезпечних звірів. Нерідко саме це пов'язують із певним типом плазми, який дозволяв людям виживати у тяжких умовах.


— Але саме перша група крові найбільш чутлива до щеплення.  Імунна система активно реагує на проникнення в організм вакцинальних компонентів.

 

Часто після будь-якого щеплення у людей із цією групою крові протягом перших трьох діб відзначається слабка або середньої тяжкості реакція у вигляді підвищення температури, дратівливості, млявості. 

Зазвичай у таких випадках рекомендують рясне питання, або й консультацію лікаря.  


Друга група крові 

Друга група крові з'явилася, за деякими теоріями, як наслідок зміни умов життя людей. Від людини вже не вимагалося сміливості та спритності як від мисливця, під час еволюційних змін люди навчилися вичікувати сприятливі обставини, у тому числі погодних. Однак організм від цього став дещо слабшим. У зв'язку з цим плазма такого типу крові вже менш сильна та витривала.

— Власники другої групи крові  добре переносять поствакцинальний період. У носіїв цієї групи крові буде чутливий травний тракт, тож у них реакція можлива на пероральну вакцинація (проти поліомієліту).

Третя група крові

Вважається, що третя група крові історично сформувалася під впливом ще більшої еволюції людини та переходу до більш комфортних умов життя. А це зробило організм ще слабшим.

— У людей із цією групою крові спостерігається тенденція до поганих реакцій на щеплення. Наука пов'язує це з тим, що в нервовій системі людей з третьою групою крові виробляється величезна кількість антигенів.

Четверта група крові

Власники четвертої групи крові – унікуми, оскільки вона вважається дуже рідкісною серед усіх  варіантів. Ця група з'явилася останньою на тлі змішаних шлюбів. Такі люди частіше схильні до захворювань, ніж усі інші.

— У людей з четвертою групою крові негативні реакції на вакцинацію зазвичай не реєструються. Власникам цієї групи крові, як і власникам другої, інколи можуть не рекомендувати пероральні вакцинації. 


 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень