Як зварити кукурудзу правильно
Сезон вже починається
Здавалося б, немає ніяких проблем у приготуванні і варінні кукурудзи, але не все так просто.
Як ми знаємо, кукурудза буває різна — кормова і харчова, молода і стара. Для кожної необхідний індивідуальний підхід у приготуванні, щоб вийшло смачно, тому важливо знати, як і скільки правильно варити кукурудзу.
Звичайно ж, найголовніше — правильно вибрати кукурудзу перед тим, як її варити.
Як правильно вибрати кукурудзу для варіння
На українських ринках є як кормова кукурудза, так і харчова. Найсмачніша, звичайно, харчова молода кукурудза, хоча частенько ми беремо, самі того не знаючи, кормову молоду кукурудзу. Як же зрозуміти, де яка і яку краще взяти для приготування вдома.
Харчова кукурудза:
Це короткі і товсті качани світло-бежевого кольору. Якщо на одне зернятко натиснути нігтем, воно має світлий сік.
Кормова кукурудза:
Вона виглядає яскравіше, красивіше, її качани довгі, зерна жовтого або оранжевого кольору. Зерна кормової кукурудзи м'ясисті і при натисканні нігтем не буде соку.
Скільки часу варити кукурудзу
Молоду харчову кукурудзу можна варити не довше 30 хвилин, а деякі сорти можна їсти вже після 10 хвилин варіння.
Стару кукурудзу треба варити близько години.
Як правильно варити кукурудзу
Почистити качани кукурудзи, помісти їх в каструлю і залити водою. Довести кукурудзу до кипіння, а потім варити на середньому вогні від 10 хвилин до години в залежності від того, яка кукурудза.
Сіль додавати не слід, інакше кукурудза стане твердою. Готовність визначати не по запаху, а на смак.
Готову гарячу кукурудзу змасти вершковим маслом і натерти сіллю.
Кукурудзу також можна не просто зварити, а й приготувати в духовці, або на грилі.
Смачного!
Джерело - lady.tochka.net
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ