Як живеться в оновленому притулку для безхатьків (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Приходити лише під вечір, платні місця, безкоштовна перукарня

У Рівному запрацював Центр соціальної допомоги в новому приміщенні на вулиці Жоліо Кюрі. Це своєрідний гуртожиток для безхатченків.

Комунальний заклад переїхав зі старого приміщення на Дубенській, де були місця для 30 осіб. В новому приміщенні можуть поселитися – 40.

В їхньому розпорядженні є душ, кухня, безкоштовна перукарня. 30 місць в центрі – безкоштовні. Решта - в кімнаті, за місце в якій доведеться платити. Докладніше розповідає заступник директора центру Наталя Микита:

Вони снідають раз на день. О 9.20, а о 10.00 мають звільнити приміщення. І повертаються о 17.00. Ми закликаємо їх до того, аби вони йшли працювати.

 

Аби не лежали цілий день. Коли вже буде підтримане проживання, коли він буде платити – за те, що він живе.

 

Він отримає майже той самий спектр послуг, але харчуватиметься вже власним коштом. Планувати свій день він теж може сам. Хоче - цілий день лежати на ліжку,  а на ніч йти на роботу.

Мешкати в Центрі людина може півроку. Далі доведеться поновлюватися. Коли людина потрапляє до центру – їй надають всю необхідну допомогу – душ, їжу тепло, допомагають відновити документи.

Реконструкція приміщення під центр тривала півтора року. На неї витратили близько 6 млн гривень.

Більшу частину дали з ДФРР, також допомогли грошима з обласного та міського бюджетів. У звільненому приміщенні на Дубенській планують зробити дитячий садок на кількасот дітей.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень