Як зберегти яблука свіжими до самої весни: перевірені способи

6 варіантів, перевірених часом

✅ Пергамент

Якщо яблук не надто багато, загорніть кожне у невеликий шматочок пергаменту, а потім розкладіть по дерев'яних ящиках або пластикових контейнерах. Пергамент вбиратиме надлишки вологи і дозволить фруктам «дихати».

Зберігати фрукти у такому вигляді краще на заскленому балконі, у коридорі чи прохолодному господарському приміщенні.

✅ Бджолиний віск

Розтоплений бджолиний віск створить на поверхні яблук захисний шар, який не дозволить повітрю попсувати фрукти. Крім того, не доберуться до них і мікроби та грибок.

Якщо фруктів небагато, просто занурте їх у заздалегідь розтоплений віск.

А от для дрібних яблук краще скористатися іншим способом:

розкладіть фрукти по 5-літрових банках, помістіть між верхніми плодами по невеликій свічці, запаліть їх і швидко закатайте ємності кришками.

Коли кисень в банках закінчиться, свічки згаснуть, а віск рівномірно розподілиться по яблуках.

✅ Розчин прополісу

Урожай фруктів, оброблений розчином прополісу, буде захищений від впливу грибка, шкідливих мікробів і паразитів.

Обробіть яблука розчином, ретельно просушіть їх і приберіть на зберігання у дерев'яний ящик, пластиковий контейнер чи плетений кошик, присипавши зверху сухим річковим піском або тирсою.

✅ Олія

Обгорнувши кожне яблуко у щільний папір, просочений олією, Ви захистите фрукти від контакту один з одним, від всихання і впливу шкідливих бактерій.

Обгорнуті промасленим папером яблука треба зберігати при низькій температурі і відносно невисокій вологості (не більше 40-50%), інакше вони почнуть підгнивати.

Найвдалішим рішенням буде засклений балкон, антресоль у коридорі чи утеплений сарай.

✅ Поліетилен

Урожай, розкладений по невеликих поліетиленових пакетах або мішках, буде добре захищений від впливу будь-яких негативних факторів зовнішнього середовища.

Спершу винесіть фрукти на кілька годин у прохолодне приміщення, тоді розкладіть яблука по пакетах або мішках і щільно зав'яжіть їх, щоб повітря не потрапляло всередину. Наповнені пакети складіть у відповідну тару (коробки, ящики і т.д.) і приберіть на балкон.

‼️ Обмеження у зберіганні врожаю яблук

Щоб зберегти свіжість і смак плодів якомога довше, відмовтеся від невідповідних «сусідів». До прикладу, урожай не слід зберігати поруч із цибулею і часником, адже яблука вберуть гіркоту. Також відмовтеся від спільного зберігання з картоплею – це зіпсує смак і зменшить термін зберігання всіх запасів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень