Як виглядає нарколабораторія з виробництва марихуани на 50 млн євро (ФОТО/ВІДЕО)

Замість огірків у теплицях росте конопля

Днями СБУ та поліція викрили діяльність високотехнологічної лабораторії, де готували марихуану. Вона працювала у великих теплицях у селі Яблунів, це поруч із Косовом в Івано-Франківській області.


У теплицях площею чотири гектари зловмисники висадили елітні сорти канабісу з підвищеним вмістом тетрагідроканабінолу, - повідомляють у СБУ. А у спорудах поруч з теплицями її переробляли на наркотики.

Яблунів — це вам не Амстердам!!! Результат спільної роботи поліції та СБУ із залученням спецпідрозділів! Найбільша плантація коноплі в історії Прикарпаття: 4 гектари, 90 тисяч кущів, 0,5 тон готової продукції — оціночна вартість цього всього не менше 50 млн євро, – написав Голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль у своєму Facebook

За даними слідства, місцевий житель зі спільниками взяв в оренду теплично-овочевий комбінат в одному з сіл району. Раніше у теплицях вирощували огірки.

Плантацію обладнали високотехнологічними системами підігріву, освітлення, поливу, підживлення ґрунту і повітря, датчиками температури та вологості, системою відеоспостереження й охороняли службовими собаками, пише ВВС.

Два десятки найманих працівників включно з охороною працювали у дві зміни за грошову винагороду та проживали на цій же території. У них була обладнана і їдальня. Усіх працівників закривали на території, щоб вони не виходили та не виносили наркотики.


Уже готовий товар продавали по 3,5 тисячі євро за кілограм. Нині правоохоронці перевіряють, чи продавали коноплю гуртом за кордон.


Під час спецоперації правоохоронці затримали одного з організаторів, двох співорганізаторів і всіх найманих працівників. Слідство триває. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень