Як вибрати смачний і корисний кефір

Сидіти на кефірній дієті експерти не рекомендують. Але вживати кефір, якщо є деякі проблеми з шлунково-кишкового тракту, – непогана ідея. Проте користь продукту, зазвичай, залежить від обсягу випитого. Безпечна кількість – всього 150-200 мл в день.

Втім, не всім можна вживати кефір. Він протипоказаний людям з непереносимістю лактози. Обмежити вживання варто і тим, у кого підвищена кислотність або гострі хвороби кишківника. Сам же кефір може замінити повноцінний прийом їжі, якщо доповнити його горіхами, насінням або ягодами.

Як вибрати хороший кефір

  • Перше, на що потрібно звернути увагу при покупці кефіру, це термін придатності. Чим він менший, тим більше там життєздатних мікроганізмов, які потрібні для нашого кишечника і травлення.

 

  • Найкориснішим вважається кефір, виготовлений на кефірних грибках (про це можна дізнатися з інформації на етикетці). Як правило, такий продукт має невеликий термін придатності – до 9-10 днів, і швидко прокисає після відкриття упаковки, особливо якщо він кілька годин простоїть в теплому місці. Кефірний продукт, навпаки, тепла не боїться – навіть в літній день без холодильника матиме свіжий запах і смак.

 

  • Друге – з якого молочного продукту виготовлений кефір. Серед основних компонентів повинні бути коров'яче молоко і молочно-кислі бактерії. Саме вони викликають бродіння і дають напою корисні властивості. Неякісний кефір найчастіше готують з молочних відходів або порошкової суміші.

 

  • Стежте, щоб кількість білка було не менше 3%. Також в залежності від кількості жиру в молоці, жирність кефіру може бути 1%, 2.5%, 3% і 0% – це так званий знежирений кефір.

 

  • Упаковка повинна бути герметично закритою і не роздутою. Якщо це сталося, то значить, в кефірі почалися процеси бродіння, шкідливі для здоров'я.

 

  • Купуйте кефір тих виробників, яким довіряєте. І наостанок факт: в Україні кефір вважається таким продуктом, який майже ніколи не підробляють.

За інформацією segodnya.ua

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень