Коронавірус вдарить з виборами? Кандидатів і партії закликали допомогти із засобами захисту

Для членів виборчих комісій Рівненщини

Не всі виборчі комісії Рівненщини забезпечені засобами захисту від коронавірусу. Хоча для них закупили 82 тисячі захисних масок, 52 тисячі пар рукавичок і понад 1,5 тисячі літрів деззасобів.

Про це поінформував на брифінгу перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін. І наголосив, що забезпечення виборів – це обов’язок місцевої влади, а також членів виборчого процесу, в тому числі й політичних партій, які наймають людей на роботу.

Вперше вибори - під час пандемії світової і 100% гарантій незараження не існує. Але держава, президенти, уряд дали можливість здійснити волевиявлення.

 

Ми максимально провели моніторинг забезпечення виборчих комісій всім необхідним. Ще є час допрацювати, - зауважив він.

Голова обласної ТВК Василь Курилас додав:

ЦВК рекомендувала всім виборчим комісіям звернутися до місцевих органів влади із запитом про потребу у засобах захисту, дезінфекції рук і поверхонь. І окремі комісії або невчасно ці запити сформували, або передали до органів влади, які довели, що неспроможні забезпечити всім необхідним.

 

Краща ситуація із забезпеченням засобами захисту у містах. Так, у Здолбунові місцева влада навіть щитки закупила для членів виборчих комісій.

Разом з тим, за словами Василя Куриласа, стан забезпечення засобами захисту навіть обласна ТВК не знає. Бо їй про це не повідомляють.

А територіальні виборчі комісії мають організовувати цей процес самостійно.

Тому якщо ТВК не можуть бути забезпечені засобами захисту органом місцевого самоврядування, прохання долучитися кандидатів і політпартії, щоб хоч своїх представників забезпечити.    

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень