Як від коронавірусу лікував знайомого свіжим повітрям - розповів лікар з Рівного

Знайомий, у якого було масивне ураження легень, навіть зробив вже усний заповіт

Відомий рівненський лікар Павло Сільковський у фейсбуці розповів про роль свіжого повітря у лікуванні коронавірусу. На прикладі свого знайомого чоловіка пенсійного віку, який мав супутні хвороби.

Перший тиждень недуги той почувався так-сяк. На другий йому стало гірше, з‘явилася задишка. Коли комп'ютерна томографія виявила  масивне ураження легень, він зателефонував сімейному лікарю. А той порадив терміново викликати швидку і їхати в лікарню. Бо все дуже погано.

Схвильований чоловік, назвемо його Миколою, скумекав, що діло пахне нафталіном і, перш, ніж відправитися в шпиталь, віддав останні вказівки дружині і зробив усний заповіт.

 

А тоді, коли вже мав набирати 103, згадав про знайомого лікаря і вирішив ще вилити свою душу йому. А тоді - віддатися в руки тих, яких боявся страшною силою. І будь що буде, - написав Павло Сільковський.

Зважаючи на приречений тон хворого, Павло Сільковський запропонував приїхати до нього. Коли приїхав, то застав таку картину: в маленькій кімнаті з зачиненими вікнами (було вже холодно) лежить Микола, одягнений у кілька одежин (бо температура) з приречено-сумним поглядом. Дихання часте, важкувате. Поряд сидить і схлипує дружина.

Коли лікар виміряв пульсоксиметром вміст кисню в його організмі, виявилося, що його 87 (при нормі 97). Тож викликав пацієнта на подвір'я, щоб подихати свіжим повітрям. 

Трошки ходимо, робимо зарядку. Міряю кисень - вже 91. Пояснюю, наскільки важливо свіже повітря, а не зачинена, затхла кімната. Наголошую, щоб багато пив.

 

В очах Миколи з'являється надія, інтерес до життя наростає. Вирішуємо на цю ніч залишитися дома. Даю деякі рекомендації, залишаю апарат для вимірювання кисню і їду, - розповів лікар.

Коли Павло Сільковський зателефонував хворому наступного дня, його дружина повідомила, що той спозаранку на свіжому повітрі і в дім заходить рідко. Рівень кисню у нього вже 92. Тож він вирішує і надалі лікуватися вдома.  

Учора лікар знову провідав Миколу і помітив зміни на краще у його стані

 У Миколи з’явився апетит, немає температури, покращився стан, піднявся настрій. Він навіть уночі прокидається, щоб попити і багато часу проводить на свіжому повітрі.

 

І так, регулярно міряє свій кисень. Сьогодні він уже 94. Попросив ще потримати апарат в себе, бо дуже йому приємно спостерігати позитивну динаміку, - пише Павло Сільковський.

Тож він зробив висновок:

Я розумію, що не всім так щастить. Але позитивний настрій, рясне пиття і свіже повітря - важливі передумови для одужання в рідних стінах.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень