Як рівнянам правильно підібрати найпопулярніший винахід людства (ВІДЕО)

Сьогодні - день народження цього винаходу

Рівнянин Віктор зняв сюжет про кулькові ручки. Сьогодні у цього винаходу – день народження!

Віктор гуляв по ринку Рівного і запитав у продавців, які взагалі є види ручок і скільки вони коштують.

Як виявилось, є три різновиди ручок - це дитячі, для практичного застосування і подарункові.

Заходили в ювелірні магазини, питали, чи існують ручки, прикрашені каменями або дорогоцінними металами, нам вдалося з'ясувати, що такі ручки і справді існують, правда в Рівному їх купити важко, але можна підібрати кінчик пера для чорнильного письма, та він дуже дорогий, - розповідає Віктор.

Середні ціни на ручки на місцевому ринку: від 2-х гривень до 30 грн.

Продавці рекомендують масляну ручку, яка може писати безперервно 10 000 метрів, бо, як говорять покупці, ті, що дорожчі, легше ламаються, а ця і пише гарно, і надовго вистачає, тому така ручка навряд підведе.

Дитячі ручки - від 5 до 35 гривень. В дитячих ручках все залежить від популярності бренду та від кількості різноманітних функцій. Це можуть бути різнокольорові заряди, ліхтарики і тому подібне.

Ручки для подарунку - від 100 грн до «космічних» цін.

Такі ручки купують жінки на подарунок чоловікам або своїм начальникам. Тому зазвичай такі ручки комплектуються брелоками, запальничками, фляжками. Такий джентельменський набір буде коштуватиблизько 200 гривень.

Нагадаємо, 10 червня 1943 року в США кулькова ручка була запатентована Мілтоном Рейнолдсом.

Ручка разом із своїм «батьком» - Ласло Біро

А перед ним був Ларсо Біро, сам патент на цю ручку він отримав 1938 року. Біро продемонстрував свій винахід широкій публіці на міжнародній виставці в Будапешті в тому ж році. Першими почали виробляти кулькові ручки, як це не здасться дивним, авіаційні підприємства. Патент братів Біро придбали військово-повітряні сили Великої  Британії для того, щоб забезпечити своїх льотчиків нормальним приладом для ведення записів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень