Як Рівненщина використала гроші за життя поруч із РАЕС

Йдеться про субвенцію, яка надається як соціально-економічна компенсація ризику населення, яке проживає у зоні спостереження Рівненської АЕС

Упродовж 2019 року уряд спрямував 29,9 млн грн державної субвенції як компенсації ризику населення, яке проживає у зоні спостереження Рівненської АЕС.


Розподіл державної субвенції бюджетам адміністративно-територіальних одиниць зони спостереження Рівненської АЕС становив:

  • Рівненська область – 6 млн 427,8 тис. грн;
  • Волинська область – 2 млн 564,7 тис. грн;
  • Володимирецький район – 9 млн 73,5 тис. грн;
  • Сарненський район – 558,8 тис. грн;
  • Костопільський район – 141 тис. грн;
  • Маневицький район – 6 млн 712,9 тис. грн;
  • м. Вараш – 4 млн 496,2 тис. грн.

 

У місті-супутнику Рівненської АЕС дані кошти були використані на закупівлю калію йодиду, капітальний ремонт протирадіаційного укриття  та реконструкцію покрівлі, заміну вікон, утеплення зовнішніх стін й опорядження фасадів Вараської ЗОШ №2. З коштів, спрямованих на соціальний розвиток м. Вараш, понад 280,7 тис. грн не використано та повернуто до держбюджету. Водночас з обласного бюджету було спрямовано 399,5 тис. грн на ремонт сховища (майдан Незалежності, 1) та протирадіаційного укриття.


Територіальна громада Володимирецького району спрямувала кошти на будівництво Озерецької ЗОШ І-ІІ ст., капітальний ремонт покрівлі Більськовільського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ», поточні ремонти акушерсько-гінекологічного відділення Володимирецької центральної районної лікарні та Дубівського сільського клубу, закупівлю респіраторів та калію йодиду. Понад 22 тис. грн повернуто до держбюджету. З коштів обласної частки субвенції близько 6 млн грн були скеровані на будівництво Озерецької ЗОШ І-ІІ ст. та понад 243 тис. грн використано на поточні ремонти у протирадіаційних укриттях в с. Великий Жолудськ та смт Володимирець.

У Сарненському районі закуплено респіратори, в с. Велике Вербче проведено капітальний ремонт покрівлі, систем водопостачання та каналізації, приміщення захисної споруди цивільного захисту в ДНЗ «Сонечко» та поточний ремонт вуличного освітлення. В Костопільському районі замінено вікна та влаштовано санвузли у ЗОШ в с. Гута, а також відремонтовано дорожнє покриття в с. Осова.

У Маневицькому районі виконано заміну вікон у Маневицькій дитячо-юнацькій спортивній школі; капітальні ремонти приміщень приймального відділення Маневицької центральної районної лікарні (ЦРЛ), покрівлі Костюхнівської загальноосвітньої школи, Вовчицького сільського клубу, закладу дошкільної освіти (ЗДО) «Малятко» у с. Кукли, ЗДО «Дзвіночок» та під’їзної дороги до кладовища в с. Куликовичі, проїжджої частини в с. Комарове; реконструкцію електромереж вуличного освітлення в селах Кукли, Матейки та Погулянка; термомодернізацію Старочорторийської амбулаторії загальної практики сімейної медицини; поточні ремонти вулиць в с. Мала Осниця, с. Хряськ, с. Гута Лісівська, а також доріг в с. Велика Осниця та с. Красноволя. За кошти з обласного бюджету левова частка – 1,82 млн грн спрямована на капітальний ремонт клубу в с. Городок.

Також за кошти з обласного бюджету закуплено калію йодид, проведено капремонт частини приміщення поліклінічного відділення І-ІІ поверхів Маневицької ЦРЛ, реконструкцію котельні Колківської районної лікарні та ремонт дороги в с. Майдан Липненський.

За матеріалами РАЕС

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень