Як правильно носити захисну маску в спеку: поради

Від масок не варто відмовлятися аж до осені

Фото ілюстративне

Під час літньої спеки, коли стає важко дихати, складно дотримуватися маскового режиму.

Однак під час пандемії коронавірусу носіння такого засобу безпеки є важливим. Тож експерти склали список рекомендацій, щодо того, як носити маски влітку.

Професорка епідеміології UCLA та директор Центру глобального здоров'я та здоров'я іммігрантів університету Енн Рімойн просить не відмовлятися від захисних масок до осені, пише видання CNN.

Фото ілюстративне

Чому під маскою важко дихати?

Маска затримує тепло всередині, тому стає важко дихати.

Професор кафедри інфекційних захворювань в медичній школі Університету Співдружності Вірджинії Річард Венцель радить зняти маску, якщо людина відчуває, що їй важко дихати, але при цьому намагатися дотримуватися дистанції.

Коли ми дихаємо, ми охолоджуємо тіло, тому носіння маски, яка дуже швидко нагрівається, може привести до підвищеної температури при сильній спеці, особливо якщо вона супроводжується вологістю, – розповів доктор Річард Венцель.

Фото ілюстративне

Носіння маски у спеку: рекомендації щодо безпеки

Зачекайте, коли на вулиці стане прохолодніше. Тоді буде можливість уникнути спеки. 

 

Підберіть легкий матеріал для маски. За словами Рімойн, ідеальна тканинна маска для обличчя повинна щільно прилягати до вашого обличчя, і людина має бути в змозі випрати та висушити її, не пошкоджуючи її форму. Чимало осіб одягають бавовняні маски через їхню легкість.

 

Переконайтеся, що одягнули маску правильно. Маска повинна щільно прилягати до боків обличчя, але всередині залишатися вільною.

 

Носіть з собою запасну маску.

 

Одягайте маску, коли це необхідно. Ризик передачі вірусу знижується на свіжому повітрі. Тому на відкритому просторі з дотриманням дистанції з іншими людьми ризики інфікування коронавірусною інфекцією є меншими. 

За матеріалом видання 24канал

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень