Як позбутися від кульбаби на городі раз і назавжди

Кілька дієвих методів

Головна проблема кульбаби у тому, що якщо вона одного разу з'явилася на дачній ділянці, то з часом її ставатиме тільки більше.

Милий вид кульбаби оманливий. Насправді вона - досить шкідливий бур'ян, який може завдати чималої шкоди городу.

Про кілька найбільш дієвих методів боротьби з цими рослинами розповідає Ukr.Media.

Профілактика

Важлива частина у боротьбі з кульбабами - це щорічна профілактика її появи на ділянці. Вона складається з цілого комплексу заходів.

Насамперед слід здійснити глибоке весняне перекопування всіх клумб і грядок, опісля - провести мульчування.

Ще до того як дозріє насіння, клумби і грядки потрібно обов'язково прополоти від бур'янів. Якщо на ділянці залишаються «лисі» місця, їх потрібно засіяти травою, щоб для бур’янів не лишалося вільного місця.

Нарешті, коли прийде осінь, ділянку треба перекопати ще раз.

«Механіка»

Боротися з кульбабою скошуванням можна, однак цей спосіб вкрай неефективний, бо вже через тиждень коріння, яке залишилося в ґрунті, дасть нові сходи.

Це значить, що боротися з кульбабою слід цілеспрямовано - за допомогою спеціального штопора для бур'янів. Так квітку вдасться вирвати з корінням.

Корчування краще проводити ще до моменту появи насіння.

Видаляти кульбабу в городі можна і за допомогою звичайної лопати.

«Хімія»

Якщо кульбаба заполонила ділянку і боротися з нею механічним способом вже не виходить, то доведеться скористатися хімічним.

Цей спосіб більшості господарів не подобається, проте бувають ситуації, коли «газова атака» - останній шанс для газону на дачі.

Головне, що потрібно знати, - хімікати вбивають і зовнішню частину квітки, і її кореневу систему, запобігаючи таким чином подальшому поширенню бур'яну чи його регенерації.

Сьогодні ринок готовий запропонувати велику кількість хімії проти бур'янів. Не слід забувати про те, що хімія нещадна до всіх рослин, на які потрапляє, у тому числі й до газонної трави та сільськогосподарських культур.

Більше того, обробка гербіцидами проводиться тільки навесні, оскільки восени через уповільнення життєвих процесів у рослинах, вона буде вкрай неефективною.

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень