Як на Рівненщині проходив фестиваль «Бурштиновий шлях» (ФОТО/ВІДЕО)

Частина 1

Напередодні у Володимирці розпочався фестиваль «Бурштиновий шлях».

Місцеві мешканці розповідають, що символом селища є «Зозуля». Так називається вузькоколійна залізниця, найдовша в Україні, і саме Володимирець є центром її колій. Зараз вона не в кращому стані, тому місцеві активісти прийняли рішення відкрити туристичний маршрут для інвесторів.



Спочатку взялися за музей бурштину, який раніше розташовувався в Антонівці. Його перенести на станцію Володимирець, яка стала вінцем туристичного маршруту.

[media=89828]

На офіційне відкриття приїхали гості з-за кордону. Зокрема музей відвідали делегати з Китаю.

[media=89832]

[media=89829]

Усім гостям вручили подарунки - «свистілки» в формі зозулі, прикрашені бурштином.

[media=89833]

Окрім цього, зробили одну велику, в яку дунув голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, знаменуючи відкриття музею.
[media=89836]

[media=89834]

Також працівники музею вигадали цікавий квест, аби показати відвідувачам, як легально видобувають бурштин без сильної шкоди природі.
Так, в резервуарі з бульдозерами і землею вони сховали справжні камінці бурштину і кожен, хто зміг його викопати та просіяти, отримав жартівливу грамоту ліцензованого бурштиношукача.

[media=89838]

Галина Василівна, засновник товариства "Сонячне ремесло", що легально добуває бурштин на території Володимирця, жартує:

Ми сподіваємось, що люди не підуть на родовище з цією грамотою добувати бурштин. 

Також пані Галина розповіла, що, видобуваючи бурштин, спочатку знімають родючий грунт, перевозять його в окреме місце, після чого проводять розкопки.

Коли бурштин викопали, його просіюють, а потім складають землю у зворотньому порядку, на верх застилають родючу землю та саджають дерева.

Ціна на бурштин залежить від розміру каменя та його чистоти, розповідає представник центру. На родовищі присутні науковці, які відбирають бурштин для медичних цілей, наукових, ювелірних тощо. Бурштин, в середині якого є комахи, має велику цінність для вчених і товариство його не продає. Хоча, зазначає представник "Сонячного ремесла", він нічим не цінніший за звичайний бурштин.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень