Як депутат із «кумом» дорогу на Сарненщині «латали» (ФОТО)

І завдали бюджету збитків на майже 3 млн грн

На розкраданні бюджетних коштів під час ремонту автодоріг державного значення на Рівненщині викрили депутата районної ради.

Про це повідомляє обласне управління СБУ.

Оперативники спецслужби встановили наступне:

депутат Сарненської районної ради є власником будівельної компанії.

 

У 2017 році менеджмент його бізнес-структури уклав угоду зі Службою автодоріг Рівненщини на здійснення поточного ремонту доріг регіону.

 

Вартість проєкту, який фінансувався за рахунок держбюджету, становила майже 29 млн грн.

Співробітники СБУ задокументували, що депутат спільно з керівником власної будівельної компанії під час виконання ремонтних робіт завищили їхню вартість.

Підрядники, зокрема, підробляли та вносили неправдиві дані в акти транспортних послуг, товарно-транспортні накладні щодо кількості перевезеної продукції.

 

У такий спосіб спільники привласнили майже 10% бюджетних коштів, виділених на проєкт. За висновками будівельно-технічних експертиз, їхні протиправні дії завдали збитків бюджету на 2,7 млн грн.

Правоохоронці провели 13 обшуків за місцем роботи і проживання фігурантів провадження і вилучили понад 800 тис. грн, комп’ютерну техніку, документи та носії інформації з доказами протиправної діяльності.

Суд наклав арешт на власне і комерційне майно та автотранспорт зловмисників.

[media=182212][media=182213]

Депутату Сарненської районної ради та його спільнику у межах кримінального провадження оголосили про підозру у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом у великих розмірах, а також службовому підробленні, яке спричинило тяжкі наслідки.

За матеріалами пресофіцер Управління СБ України в Рівненській області

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень