Як зберігати м'ясо без холодильника весь рік: перевірений спосіб наших бабусь
Покрокове приготування
Коли довго немає світла, питання зберігання м'яса стоїть гостро, як ніколи. Але вихід є і він перевірений десятиліттями, адже так робили ще наші бабусі.
Своїм способом поділився Сергій Поканевич, український шеф-кухар, бренд-шеф кількох одеських ресторанів.
Він пропонує закрутити м'ясо у банки, щоб його смак, свіжість та поживність збереглися надовго.
Складники:
- Свинина (биток) – 1 кг
- Сіль – 12 г
- Спеції (ваші улюблені) – 6 г
- Сало (жир) – 300 г
Покрокове приготування
Візьміть свинячий биток і наріжте шматками так, щоб вони максимально поміщалися в банки.
Насипте в миску улюблені спеції (наприклад, паприка, суха цибуля, сухий часник, сіль).
На 1 кг свинячого м'яса потрібно приблизно 6-7 г спецій (це наш золотий стандарт). Солі – 10-12 г на 1 кг м'яса.
Киньте в кожну банку по лавровому листочку.
Обваляйте кожен шматок м'яса у спеціях та відправте у банки. Закрийте кришками, але не закручуйте.
Візьміть велику каструлю, постеліть на її дно рушник.
Поставте банки в каструлю, налийте воду, не доливаючи на 1 палець до краю банки.
Поставте на вогонь і тримайте під кришкою на дуже маленькому вогні протягом 2 годин.
Розтопіть свинячий або яловичий жир на сковороді на дуже маленькому вогні. Поступово зливайте розтоплений жир в окремий посуд.
Зніміть з вогню баночки з м'ясом, залийте банки, накрийте кришки та щільно закрийте (закрутіть).
Знову поставте банки в каструлю з водою і потримайте ще пів години на повільному вогні.
Дістаємо банки та, не перевертаючи, вкутуємо рушником і залишаємо так на добу.
У такий спосіб м'ясо може зберігатися протягом року
Джерело: РБК-Україна
Радіо Трек: НОВИНИ