Як за лічені секунди зрозуміти, у чому виходити на вулицю

Що варто знати про хмари

Ближчими днями погода у різних куточках України буде вкрай непередбачуваною. У такому випадку не зайвим буде навчитися визначати за хмарами погоду з точністю до хвилини. 

Перисті хмари

Фото з мережі
Фото з мережі

Вони розташовані високо (5-14 км), схожі на довгі нитки, гряди або пір'я і складаються з кристаликів льоду. Вони не дають опадів, що досягають землі. Тому, якщо ви бачите такі, це ознака хорошої, але прохолодної погоди.

Якщо перисті хмари стають товщі та нижче і покривають лише частину неба, то вони перетворюються в перисто-купчасті. Це схожі на шерсть баранчика невеликі хмари, які нагадують брижі на воді. Вони кажуть про різке потепління та про те, що через кілька годин повинна початися гроза зі зливою.

Коли хмари спускаються ще нижче, вони перетворюються в перисто-шаруваті. Виглядають як тонкі листи, які розпластані по всьому небу. Такі хмари з'являються за 12-24 години до затяжного дощу.

Купчасті хмари

Фото з мережі
Фото з мережі

Це невеликі білі пухнасті хмари, схожі на вату. Вони вказують на те, що погода буде гарною. Однак не поспішайте радіти, якщо ви побачили такі хмари.

Купчасті хмари можуть свідчити про те, що починається скупчення грозових хмар і дощ може піти в найближчі 8 годин. Втім, якщо купчастих хмар мало або до вечора вони зникають, то погода буде гарною і стійкою.

Шаруваті хмари

Фото з мережі
Фото з мережі

Це сіре простирадло, схоже на туман і покриває все небо. Такі хмари тонкі, тому попри всю похмурість, дощ з них навряд чи піде. Шаруваті хмари з'являються перед настанням гарної та теплої погоди.

Дощові

Фото з мережі
Фото з мережі

Якщо хмари темні, то буде дощ. Втім, зверніть увагу на колір хмари — по відтінках можна визначити, яка буде погода.

  • Чорні хмари означають, що назріває дощ без сильного вітру.
  • Коричневі свідчать про наближення дощу з сильним вітром.
  • Сірі хмари віщують легкий, але затяжний дощ.

Джерело: Укрмедіа

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень