Як врятувати шкіру від сухості взимку: дієві поради дерматолога

Морозна і вітряна погода провокує зневоднення шкіри

Окрім лущення, яке очевидно говорить про сухість шкіри, про брак вологи у шкірі також можуть свідчити: подразнення; почервоніння; свербіж; грубість шкіри. Найчастіше ми помічаємо сухість шкіри на обличчі та на руках. 

Кваліфіковані дерматологи дали кілька порад, як доглядати за шкірою, аби уникнути сухості. 

Не вмиватися гарячою водою

Гаряча вода порушує природний бар'єр шкіри та провокує запалення. Для вмивання треба обирати теплу або й прохолодну воду, але температурою не вище ніж 40 градусів. 

Не зловживати косметичних засобів для вмивання 

Спиртовмісні тоніки, скраби та інші агресивні засоби можуть пересушувати шкіру. Як наслідок виникає подразнення, а інколи й рани. 

На зимовий період обирайте продукти делікатного догляду 

Краще, аби засоби для вмивання не містили таких інгредієнтів: 

  • ізопропілового спирту;
  • хлористого натрію;
  • лаурилсульфат натрію;
  • саліцилової кислоти та пероксиду бензоїну — звичайні інгредієнти для боротьби з прищами в сироватках, тоніках і кремах для вмивання, але вони сушать;
  • ретиноїдів — часто використовуються в продуктах проти старіння, але можуть викликати сухість.

Делікатний догляд краще підібрати з фахівцем.

Користуйтеся зволожувачем повітря 

Опалювальні прилади вдома сушать повітря, а відповідно й шкіру. Тож аби убезпечити вашу слизову від вірусів, а шкіру від пересихання – користуйтесь зволожувачем.

Делікатний пілінг 

Хороша процедура, аби позбутися змертвілих клітин шкіри. Крім того, косметика для зволоження шкіри буде працювати краще, а результат триватиме довше. 

Але скрабів з абразивними частинками краще уникати. Щодо хімічних чи кислотних пілінгів краще порадитися з фахівцями, аби підібрати догляд, який найкраще підходить саме вам. 

Зволоження шкіри

Аби досягти результату – процедуру треба проводити правильно. Найкраще проводити зволоження після очищення. Можна додатково користуватися сироватками з гіалуроновою кислотою, наносити її треба під крем для зволоження. 

При виборі зволожувального засобу треба звернути увагу на:

  • кераміди;
  • пептиди;
  • ліпіди;
  • гліцерин;
  • гіалуронова кислота.

Користуйтеся SPF взимку

Захист від сонця має вирішальне значення для здоров’я шкіри, зокрема для підтримки її зволоження. Навіть взимку і за похмурої погоди шкіра все одно піддається впливу ультрафіолетових променів. Тож навіть взимку треба обирати засоби, що містять SPF не менше ніж 30.

Ставка на здоровий спосіб життя

Здоровий сон та режим харчування мають не менший вплив на здоров’я шкіри, ніж засоби догляду. Уникайте солодкої газованої води, але при цьому дотримуйтесь режиму пиття. Шкідливі звички впливають на стан шкіри, їх краще позбутися.

Джерело: novyny.live

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень