Як вибрати ортопедичну подушку для сну

На що звернути увагу

Ортопедична подушка, являє собою спеціальний аксесуар для сну, який має наповнення певними матеріалами з ортопедичними властивостями. Використання ортопедичної подушки сприяє забезпеченню міцному сну за рахунок того, що відбувається підтримка голови в правильному, анатомічному положенні. В деяких випадках, використання такої подушки не тільки покращить сон, а й допоможе мінімізувати навантаження на спину та вирішить певні проблеми з хребтом.

Як вибрати ортопедичну подушку для сну

Сон на ортопедичній подушці поліпшить загальне самопочуття користувача, верхня частина тулуба отримає розслаблення, хребет та шийний відділ буде знаходитись у відповідному, правильному положенні.

Обираючи товар ортопедична подушка для сну, необхідно враховувати такі критерії:

  • Жорсткість матраца;
  • Поза під час сну;
  • Висота подушки яка забезпечить максимальний комфорт.

Наприклад, якщо ви зазвичай спите на мякому матраці, то вам краще підійде низька подушка, якщо навпаки, використовуєте твердий матрац, тоді обирайте високу. Частіше за все, за висотою ортопедичну подушку можна зустріти 6-16 см. Вибір висоти виробу залежатиме від ширини плеча користувача. В цілому для дорослих, найбільш зручними та затребуваними вважаються подушки висотою 10-14 см.

Обираючи матеріал подушки, варто пам'ятати, що наповнювач впливатиме на жорсткість виробу та на час зберігання первісної форми. Серед існуючих матеріалів можна зустріти такі варіанти наповнювачів для подушок:

  • Латексна ортопедична подушка матиме антибактеріальні властивості, всередині будуть відсутні шкідливі мікроорганізми, за рахунок чого можна звести до мінімуму ризик респіраторних захворювань.
  • Подушка з ефектом пам'яті вироблена зі специального спіненного наповнювача. Такий вид виробу буде приймати форму тіла користувача, а після відпочинку, всього через декілька секунд набуватиме первинної форми.
  • Ортопедична гелева подушка, виконує основну функцію клімат-контролю, надаватиме певний охолоджуючий ефект.

Загалом, ортопедичні подушки виготовляються з синтетичних матеріалів за рахунок чого, можна звести до мінімуму наявність алергічних реакцій. Якщо обраний виріб матиме ефект пам'яті, то подушку не можна прати, адеж є ймовірність пошкодити матеріал. Для підтримання чистоти виробу, необхідно просто періодично провітрювати, та прати захисний чохол. Також, не варто накривати подушку ковдрою, адже це порушуватиме її вентиляцію. Зберігати необхідно в приміщенні де вологість не перевищує 65%. Ні я в якому разі не можна прасувати подушку та сушити її близко електричних обігрівачів. Якщо дотримуватись відповідних простих рекомендацій стосовно догляду, то можна на довгий проміжок часу зберігати властивості подушки, зручність та користь використання.

В цілому, використання ортопедичної подушки має таку користь для тіла та самопочуття людини:

  • Налагоджує кровообіг;
  • Позбавляє больових відчуттів в шиї, попереку та спині;
  • Мінімізується храп під час сну, за рахунок чого нормалізується робота дихальної системи;

Якщо, при ранковому просинанні, ви не маєте бадьорого стану, відчуваєте больові стани в шиї, то це є підказкою, що необхідно змінити свою стару подушку на нову ортопедичну. Всього декілька днів використання і ви відчуєте, що стали менше крутитися вночі, сам сон ставатиме глибшим та більш комфортним. Під час сну, забезпечуватиметься правильне положення тіла, за рахунок чого відбуватиметься позитивний вплив на судини та кровопостачання.

Якщо ви, чи ваші рідні знаходяться в пошуку правильної подушки для сну або для офісного крісла, тоді вам варто зазирнути в мережу ортопедичних товарів Ортомедика. Ми маємо широкий асортимент ортопедичних виробів з якими покращиться ваш сон та загальне самопочуття. При необхідності допомогти з вибором відповідного товару, вам допоможуть наші консультанти. Вони більш детально розкажуть про наповнювач ортопедичних подушок, та підкажуть який варіант підійде саме вам. Також, для зручності, на сайті компанії кожен товар має свій опис та властивості, що спрощує пошук відповідного товару.

*

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень