Як Україні забезпечити Ротацію та навіть Демобілізацію військових за умов Війни (ВІДЕО)

«Над прірвою у житах» (АК)

В центрі - Мирослав Маринович, відомий політв'язень, теолог і справжній "моральний авторитет"

Україна підходить до вирішального моменту у своїй сучасній історії, і ми або наважимося на рішучі зміни всього, або, найпевніше, програємо.

Ухвалення Закону про Мобілізацію збіглося у нас зі знищенням ворожими ракетами останньої ТЕС та з характерним інтерв’ю волонтера Тараса Чмута, який резюмує сказане у вигляді ось такого пасажу:

- Перше велике інтервʼю у цьому році. Воно більшості не сподобається. Але хтось та й подякує… — пора починати говорити і жити реальністю — неприємною, сумною реальністю — ми не виграємо цю війну.

 

Але ми ще її не програли. Ще є час, ще є люди, ще можна зібратися і можна все змінити. Ще не пізно. Цей рік буде вирішальним. І те, як усі ми, усе суспільство, повернеться обличчям до реальності — саме це і визначить все подальше: кордони, умови, втрати, майбутню економіку і загалом — майбутнє. І чи воно взагалі буде.

 

Час ще є. Люди ще є. Мотивація ще є. Давайте нарешті обʼєднуватися навколо нашого спільного майбутнього.

 Бо якщо ні — то нашо це все взагалі? Відео тут:

Інтерв’ю, непогане, але чіткої конкретики – мало.

Насправді, люди типу Чмута, Берлінської, Арестовича, Карася, Мариновича, Бутусова, Луценка тощо мають зупинитися і не давати більше інтерв’ю, а чітко викласти кожен і кожна своє бачення:

10 пунктів того, що має зробити Влада, аби ми зупинили Ворога і відвернули поразку України.

Ще одне дуже важливе і цікаве інтерв'ю від справжнього воїна -- Ігоря Луценка

«КВІТНЕВІ ТЕЗИ»

Технічно кажучи, це може зробити кожен та кожна, хто має певне бачення. Просто калібр людини і попередньо зробленого визначає – має вона шанс бути почутою чи ні.

Бажано все ж, щоб такі «Квітневі тези» у Мирослава Мариновича чи Юрія Бутусова виглядали, при цьому, коротко. Приблизно так:

  1. Створити уряд Національної Згоди. Обрати Юлію Тимошенко – Головою ВРУ, Петра Порошенка – першим заступником Голови ВРУ. Призначити Олександра Вілкула – Головою Уряду Національної Згоди.
  2. Ввести військові адміністрації включно до рівня ОТГ. Призначити чинних Голів міст та ОТГ – головами відповідних місцевих Військових адміністрацій. Підпорядкувати всі бюджетні потоки потребам Війни. На потреби місцевих громад не більше 10-15%, окрім видатків на оперативне відновлення  знищеного Ворогом.
  3. Створити в Україні Військово-промисловий Комітет (ВПК), як окрему структуру підпорядковану Воєнному кабінету та Уряду національної Згоди, зосереджену на максимальному збільшенні військового виробництва, для виходу на забезпечення 50% потреб українського війська – власними силами Держави Україна.
  4. Почати випуск облігацій ВПК як добровільної військової позики з прибутковістю 6% річних у гривнях та 3% річних у доларах та можливістю погашення таких облігацій лише – після завершення Війни.
  5. Припинити будь-який та всякий розбрат в Україні включно з силовим  захопленням релігійних споруд, озвученням публічних претензій до людей за мову, віру, політичні погляди тощо. Ухвалити, що розпалювання будь-якого подальшого розбрату та протистояння в межах України є вигідним виключно – Ворогу та служить лише інтересам Поразки України у Війні
  6. Оголосити війну – Вітчизняною, Визвольною і Народною. Одночасно ухваливши: припинити дію положень чинного законодавства, які викликають суспільну напругу та/чи несприйняття. Зокрема:
    • Зупинити приватизацію Землі сільськогосподарського призначення
    • Повністю припинити діяльність онлайн-казино
    • Зняти всі ліцензійні та інші бюрократичні обмеження на запуск підприємцями виробництва Зброї
    • Звільнити від ПДВ усе промислове виробництво в Україні
    • Відкликати ратифікацію Україною «Стамбульської Конвенції»
    • Ухвалити окремою постановою ВРУ, що шлюб в Україні можливий лише між Чоловіком та Жінкою
    • Виключити з законодавства України поняття «гендер», залишивши в ньому виключно поняття «стать». Відповідно – чоловіча та/чи жіноча.
    • Приступити до запровадження Ліберальної економічної реформи, яка вже є давно підготовленою до втілення.
    • Припинити дію законодавства, яке легалізує поширення марихуани та наркотиків
    • Розглянути можливість повного блокування в Україні порнографічних сайтів та вебресурсів
  1. Законодавчо – до завершення воєнних дій – обмежити максимальний розмір Пенсії чи пожиттєвого утримання в Україні сумою – 30 000 грн, а максимальну заробітну плату в Державному секторі та на Держслужбі сумою в – 75 000 грн.
  2. Запровадити в Україні державну торговельну мережу «Червона калина», яка б торгувала лише продукцією – українського виробництва. При цьому, забезпечивши одночасні щомісячні виплати на спеціалізовані картки «Червона калина» для представників малозабезпечених верств із тим, аби вони могли використовувати чи накопичувати отримані з таких виплат гроші для придбання товарів харчової, побутової та промислової групи – від українських виробників. Головними реципієнтами таких цільових виплат в розмірі від 1000 до 10000 грн. на місяць, мали б стати: пенсіонери, внутрішньо переміщені особи, люди, чиє майно було знищене в результаті дій ворога, діти сироти, демобілізовані, самотні матері, члени родин загиблих та поранених військових тощо. Всі інші могли б купувати товари на сайті чи в мережі «Червона калина» за власні кошти.
  3. Визнати поєднання «Кейнсіанських моделей» держуправління, застосованих президентом Рузвельтом під час Другої світової Війни та Ліберальної Реформи, здатної вивільнити підприємницький потенціал української нації, єдиним шляхом побудови Сильної і процвітаючої України з – максимальною свободою всюди, де вільне підприємництво дає найкращий результат, з чітким продуманим Державним управлінням (та Держзамовленням) усюди, де воно може бути найбільш – ефективним.
  4. Звернутися від імені Президента, Верховної Ради та Уряду національної Згоди до настоятелів усіх православних церков та УГКЦ із закликом – об’єднатися в Єдину Помісну Православну Церкву з власним Патріархатом. Тобто, не зважаючи ні на кого (ні на Рим, ні на Фанар, ні на Москву) обрати на об’єднавчому Соборі – Патріарха України. Просити провести об’єднавчий Собор на свято Трійці та Святого Духа. Обрання Патріарха провести – жеребом після спільної Літургії у Св. Софії всіх настоятелів українських Церков. Жереб має тягнути привселюдно на Софійській площі – воїн-сліпець, який втратив зір на війні. Ім’я Патріарха обране жеребом – оголошує Президент України Володимир Зеленський

Ліворуч і дещо в глибині усміхається -- Блаженніший Святосла́в -- Отець і Глава УГКЦ. Ближче до нас Блаженніший Митрополит Онуфрій (УПЦ) та Блаженніший Митрополит Епіфаній (ПЦУ): всі щиро випромінюють -- дружність

Все викладене вище можна вважати певною базовою передумовою активної мобілізації. Мобілізації, сповненої ентузіазму, і такої, що не потребуватиме особливих надзусиль, проте...

В реальності ж ми маємо Закон, ухвалений сьогодні.

 

Закон, який при всіх своїх можливих мінусах, здатний допомогти вирішити найнагальніші проблеми комплектації Війська.

 

Що ж до нестандартних ходів та рішень у цій сфері, то вони будуть озвучені дещо пізніше.

Це те, як нас бачать москалі. І нашу -- мобілізацію

*АК -- авторська колонка, все написане -- позиція автора.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень